Beauty
Pogreška kod četkanja kose

Sad ni četku za kosu ne znamo držati kako treba!? Stvarno, ovako puno više čupa i boli

  • Češljanje kose jedan je od manje primamljivih beauty rituala, posebno ako nam je kosa sklona tome da se zamrsi. Stvar tada postaje neugodna i bolna
  • Ali ne mora biti tako - tko bi rekao da je to zbog bitne pogreške koju većina nas pri tome radi 
  • Četkanje kose konačno će biti lakše i - bezbolno. Samo okreni četku...

Češljanje kose je jednostavno, zar ne? Ali, ono što smo naučili u mladosti zapravo ima neke zamke. Naime, jednostavno pokretanje i povlačenje četke kroz kosu ne mora nužno dovesti do željenog glatkog rezultata bez zapetljavanja. Savjeti poput češljanja odozdo (od vrha pramenova pa postupno napredujući naviše, prema glavi) ili češljanja isključivo kada je kosa mokra, osobito su važni za osobe s gustom i/ili kovrčavom kosom, jer je takva kosa sklonija zamrsiti se. Ali, glatke i ravna kosa također će imati koristi od ovog savjeta.

Međutim, savjet njujorškog frizera Matta Newmana svejedno nas je iz nenadio. Čak je to proglasio svojim omiljenim beauty trikom za 2021. godinu. Sada pažljivo čitaj: prema Newmanu, uvijek si pogrešno držala četku za kosu!

Žena je podijelila trik za brzinsko osvježenje masne kose bez suhog šampona. Genijalno!

Umjesto poznatog "horizontalnog četkanja" - češljanje četkom koju držiš vodoravno, on preporučuje da četku okreneš i držiš uspravno, a zatim tako lakše rasčešljaš kosu. Objašnjava da većina je čekinja četke za kosu raspoređena u cik-cak formacije - kada se gledaju vodoravno. No kad je okreneš, tvore ravne redove koji lakše prolaze kroz kosu. Dakle, ako češljaš držeći četku uspravno, pojedinačni pramenovi klize kroz četku, a s horizontalnim dolazi do nepotrebnog petljanja i otpora. Rezultat: kosa bez petljanja i bez neugodnog čupanja! Briljantno jednostavno, zar ne?

via GIPHY

Photo: Shutterstock

Komentari 0