Beauty

S ova 3 make up trika bit ćeš najprivlačnija muškarcima, dokazano!

Koliko god beauty industrija na dnevnoj bazi izbacivala nove trikove, neka pravila dekorative vrijede desetljećima, a držimo ih se i danas. Potvrđeno od strane znanstvenika!

Ljepota dolazi u raznim oblicima i bojama i doista je u oku promatrača, no oko jednoga ćemo se složiti - svatko izgleda bolje s malo makeupa na licu. Istraživanja koja trebaju objasniti što je ljepota i zašto nam je nešto ljepše od nečeg drugog već su se provodila, pa nije ni čudo da je nekoliko znanstvenih studija došlo do sličnih rezultata. Da ti maknemo te upitnike iznad glave, ovo su tri osnovna pravila ljepote:

Moć crvenog ruža

Nema žene kojoj crveni ruž ne stoji, samo je bitno pogoditi nijansu. Znanstvenici sa Sveučilišta Manchester su ipak dokučili koji je razlog tome - crvena boja usana podsjeća na plodnost. Naime, žene po prirodi za vrijeme ovulacije imaju rumenije lice, povećane i crvenije usne, zbog čega su muškarcima najprivlačnije upravo u tim danima mjeseca. Jasno, crveni ruž ima isti, ako ne i jači učinak ako uzmemo u obzir da u usporedbi s drugim bojama, crvena privlači najviše pozornosti. 

Boja tena

Boja kože također ima ulogu u privlačnosti, točnije ujednačena boja kože. Doktor Bernhard Fink, profesor na Sveučilištu u Göttingenu nakon jedne studije je izjavio: "I zdrava koža, i ujednačen ten utječu na percepciju lica, pa tako osoba djeluje mlađe, zdravije, i na kraju krajeva - privlačnije." Rijetke sretnice koje imaju idealan i lijepo nijansiran ten. No, srećom, postoji cijeli niz preparata, poput korektora i pudera koji savršeno ujednačavaju ten, već pri maloj količini nanesenoj na lice.

 

A post shared by Max Factor (@maxfactor) on

No make up look

Cijena horda beauty blogerica usavršila ovaj look, a muškarci se smiju kako im za taj izgled naoko bez šminke treba više vremena nego za nanošenje večernjeg make upa. Smiju se, ali nepogrešivo padaju na taj izgled. Znanstveni magazin Quaterly Journal of Experimental Psychology došao je, naime, do sljedećih rezultata. U dvije ispitaničke skupine (jednu mušku, jednu žensku) su podijeljene slike žene koja ima "no make up make up" i žene koja ima total večernji look. I možeš li pogoditi na kojoj slici im je žena bila ljepša? Kada je imala no make up look, jasno!

Photo: instagram @janko_popovic_volaric

Komentari 0