Beauty
Ružičasti make up za bolje raspoloženje Ružičasti make up za bolje raspoloženje Ružičasti make up za bolje raspoloženje Ružičasti make up za bolje raspoloženje Ružičasti make up za bolje raspoloženje Ružičasti make up za bolje raspoloženje Ružičasti make up za bolje raspoloženje 1/11 Ružičasti make up za bolje raspoloženje Ružičasti make up za bolje raspoloženje Ružičasti make up za bolje raspoloženje Ružičasti make up za bolje raspoloženje

Ružičasti make up za bolje raspoloženje

Mnoge dekade ispisale su pink priču - u svijetu stila popularna je bila u šezdesetima, a s istim žarom volimo je i danas

Ružičasti svijet oduvijek je nekako bi simbol djetinjstva, bezbrižnosti i igre – sada ga vežemo i uz odmore kojima se, doduše, polako približava kraj, no mi taj film produljujemo uz pomoć tih beskrajno romantičnih nijansi. Mnoge su dekade ispisale pink priču – u svijetu stila popularan je bio u šezdesetima, osamdesetima… kad su dame privlačile pažnju na sve načine, otkrivajući novu snagu i naglašavajući mladolikost. Danas volimo ove tonove s jednakim žarom, a kozmetičke kuće komplementiraju nam odličnim sastojcima. Konkuriraju svijetu mode koji se bavi plastičnim i inovativnim teksturama, pa se sada divimo sjaju na usnama koji podsjeća na gel, kao i sjenilima čija je snaga i više nego vodootporna. Uostalom, ima nešto tako lijepo i pozitivno u tim ružičastim tonovima, kao da podsjećaju na dijete u svima nama. Stilski, podcrtava naš ten i naglašava ga. Zato će plavušama odgovarati hladniji tonovi, oni više na ljubičastu, a brinetama pigmenti prema strani koralja. Tu primjenjujemo onu jednostavnu formulu koja se naslanja na znanje o koloritu. Zanimljiva je i igra crvenokosih s rozom… nekada su bake pričale – ne možeš nositi crvenu i rozu zajedno! Ta su vremena daleko iza nas, sada cure s vrućim frčkama obožavaju pink sjajila za usne. I sjenila iste boje. Igraju se tonovima s lakoćom nekog artističkog umjetnika, otkrivajući ženstvenost ove baš specifične kolorističke kombinacije. Kako bi look bio potpun, potrebna je dodatna njega i odlična podloga.   

 | Autor: Danijel Berković/Pixsell Danijel Berković/Pixsell

Naime, kad je make-up ovako snažan, idealno je da ten bude blago i prirodno sjajan, kao da je pod svjetlima reflektora. Bronzanju ovdje nije mjesto – snažna i definirana boja ima glavnu riječ i pustimo je neka se sama hvali. Prvo, dakle, na lice idu hidratizirane kreme i podloga koja hrani kožu te je lagano tonira. Kako ljeto privodimo kraju, tako je i ten sve svjetliji, stoga je potrebno prilagoditi nijansu pudera. Koža dosta brzo vrati prirodan ton, naročito ako izbjegavate sunce, koristite piling… Treba srediti i kosu: u tome će vam pomoći formule s obnavljajućim uljima koje aplicirate ne samo na korijen, već i vrhove. Posebno njih! Svijet ružičaste ima i svoju seksi stranu: ako želite femme fatale look, roza neka je postojana na usnama i očima. Dodatni sjaj priuštit će balzami ili blistavi ruževi na bazi ulja. Koju god nijansu izabrali, bud ite sigurni da ćete biti u centru pažnje!

 | Autor: arhiva arhiva

A kad dobijete na poklon buket pink ruža, sjetite se da je možda baš ta nijansa inspirirala i oduševila vizažiste… Naime, često se make-up artisti diljem svijeta, kao i kozmetičke kuće pri kreiranju kolekcije, hvale kako su baš tu paletu posvetili – ruži. Taj cvijet, simbol elegancije i romantike, karakteriziraju najljepši fuksija, ružičasti i oni najblaži tonovi kojima se obožavamo kititi. Kad smo već kod simbolike, upravo roze naočale služe nam da svijet vidimo na pozitivniji način. Ova se premisa uvukla i u beauty svijet, štoviše, bit će dio trendova i u sljedećoj sezoni. Iako uskoro dolaze hladniji dani u kojima ćemo se instinktivno prikloniti tamnijim tonovima, ova boja bit će sveprisutna. 

Photo: Danijel Berković/Pixsell

Komentari 0