Beauty
1/12

Ruževi sezone - koje boje ćemo nositi ove jeseni

I dok smo se preko ljeta hvalile jedna drugoj kako nam ne treba ni trunčice šminke, hladniji dani polako će iziskivati dublje kopanje po kozmetičkoj torbici. No, nanošenje šminke uvijek možemo promatrati i kao igru pa nam to neće tako teško pasti. Na listi beauty proizvoda s kojima se posebno volimo igrati svakako se nalazi ruž.

Što se tiče teksture, to je bar lako – ljeti obično bježimo od teških mat ruževa, i posežemo za onim laganijim i kremastijim, dok ćemo u hladnijim danima make up rado naglasiti teškim ružem

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Jedino, na što stvarno morate paziti su ispucale usnice – ne postoji nijansa koja je u trendu, a koja će moći sakriti suhe usne pa se prije nanošenja samog ruža trebamo pobrinuti oko njege usana. To ne bi trebao biti problem, budući da svaka od nas u torbi nosi labelo, a kada ste kod kuće možete i sami složiti peeling od smeđeg šećera i meda. Vrlo je važno skinuti mrtvi sloj kože s usana, a onda ih i dobro navlažiti balzamom, ukoliko su suhe. Kako bi vam ruž ostao postojan što duže, na usne stavite malo pudera te ne zaboravite prethodno usne ocrtati olovkom za usne u boji ruža.

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Najvažnije pitanje je pak koju nijansu ruža odabrati. Ove sezone slavimo boje jeseni pa biramo crvene, smeđe i narančaste nijanse.

Top boje sezone

Crveni ruž

Crvena je najuobičajeniji izbor, iako se mnoge žene boje da toga da će crvene usne izgledati prenapadno. No, zaista nema razloga za brigu jer je crvena klasična boja i rijetko kome ne pristaje. Jedni problem kod crvenog ruža je taj što zahtijeva preciznost, a nekim ženama se time ne da zamarati.

 | Autor:

Tamni ruž

Tamni ruž je odlična zamjena za klasičan crveni, premda će njega nositi samo najhrabrije zavodnice. U ovu skupinu spadaju ruževi s mnogo tamnocrvenog, smeđeg ili ljubičastog pigmenta koje je potrebno znati nanijeti. Za tamne ruževe usne moraju biti jako dobro pripremljene jer svaka nepravilnost na njima još više dolazi do izražaja. 

 | Autor:

Narančasti ruž

Narančasti ruž je daleko od toga da bude demode. Ako ne odaberete prekričavu nijansu, ova nijansa ruža može biti jako seksi. Ako su ga nosile junakinje Dinastije koje i danas smatramo ljepoticama, zašto i vi ne bi narančastom prizvali dašak glamura na svom licu.

 | Autor:

Stoga drage dame, ovisno o vašem karakteru, na vama je da izaberete vašu savršenu nijansu!

Slike pogledaj detaljnije u galeriji....

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0