Beauty
1/14

Romantične i nježne vjenčane frizure

Kako bi se odmakli od tradicionalnog izgleda vjenčanih frizura, frizerski salon Hair Concept odlučio je snimiti vlastitu kolekciju vjenčanih frizura i javnosti ih pokazati u jednome novome svijetlu.

Vlasnica i glavni hairstylist Vesna Gašparić inspirirana iskonskom snagom i ljepotom prirode te drevnom ženstvenošću, okupila je svoju mladu i ambicioznu ekipu kako bi snimila još jednu inovativnu kampanju „The Brides of Eden“. Za fotografije je zaslužna mlada studentica Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Tihana Ana Reljić, a za make up na snimanju pobrinula se vizažistica Vlatka Štuljan.

 | Autor: Tihana Ana Reljić Tihana Ana Reljić

„Nezadovoljna i pomalo frustrirana industrijskom uniformiranošću, ukočenosti i nemaštovitosti današnjih trendova po pitanju vjenčanih frizura odučila sam se napraviti nešto svježe i inovativno. Naglasak sam stavila na povratak nekoliko koraka unatrag i uporabu arhaičnih, ali jako moćnih i profinjenih cvjetnih ornamenata.  Cilj mi je pokazati kako vizualno jednostavnijim frizurama se zaista može postići očaravajuć, svečan i vrlo ženstven izgled. Upravo to je bila moja primarna inspiracija i želja, pokazati mladenkama da mogu izgledati očaravajuće i zanosno, a opet prirodno i jedinstveno.“ odgovorila je Vesna Gašparić, vlasnica Hair Concepta, na pitanje što ju je potaknulo na snimanje editorijala.

 | Autor: Tihana Ana Reljić Tihana Ana Reljić

Naziv kampanje „The Brides of Eden“ spontano je nadošao za vrijeme samog snimanja. Kao ukrase za kosu Vesna je koristila živo cvijeće poput ruža i lizijantusa, ali i zanimljive aromatične biljke poput eukaliptusa i bijele brnistre kako bi izbjegla masovno producirane i generičke ukrase za kosu. Cvijeće i priroda u svojoj jednostavnosti pokažu puno i istaknu sve ono lijepo i posebno u prirodnome stapanju sa ženskom kosom. „The Brides of Eden“ zapravo je vračanje majci prirode i prihvaćanje vlastite individualnosti  u svojoj izvornoj ljepoti.

 | Autor: Tihana Ana Reljić Tihana Ana Reljić

Diskretan make up je također pomno usklađen sa cijelom filozofijom editorijala. Korištene su nježne boje i pastelni tonovi koji naglašavaju sve ono pozitivno i zanimljivo na pojedinom licu, a u isto vrijeme zadržavaju maksimalno prirodan izgled i naturalnu ljepotu.
Zanimljiva i inovativna inicijativa samo je još jedna u nizu od stalnih novosti Vesne Gašparić i Hair Concepta. Cilj salona je stalno tragati za novim načinima visoke estetike, prirodnosti i njege kose, koja je jedna od glavnih aduta ženskog lica.

Više slika pogledajte u galeriji...

Photo: Tihana Ana Reljić

Komentari 0