Beauty

Rješenje za one dane kad jednostavno niste stigle oprati kosu

Svi smo se našli u situaciji da nemamo opranu kosu, a moramo negdje ići - suho pranje kose savršen je spas u zadnji čas za osvježiti frizuru.

Najčešće je to problem s tankom kosom koja je sklona češćem mašćenju. Sprejevi za suho pranje kose koriste se samo u nužnim situacijama, nikako nisu zamjena za pravo pranje kose. Preparati za suho pranje isušuju kosu pa svakako nemojte pretjerivati s upotrebom. Špricajte samo u korijen kose (da lakše upije masnoću), dobro počešljajte, nanesite dodatni styling i spremni ste za van. Jednostavno i efikasno.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

Na policama drogerija naći ćete i preparate koji u sebi sadrže i pigmente pa možete kupiti i sprej za suho pranje u nijansi vaše kose. Ako nemate kod kuće šampon za suho pranje kose, poslužit će vam i običan bebi puder. Postoji puno frizura koje su danas jako popularne, te uspješno maskiraju masnu kosu. Na primjer, sve vrste pletenica, s kojima svaki tip kose (i ona masna) izgleda mnogo bolje. Druga varijanta su visoki zalizani rep ili zaglađene punđe.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

Kako je sve oko nas u retro stilu, jednostavno svežite bilo koju maramu oko glave i pretvorite se u zavodljivu pin up djevojku. Masna kosa zapravo će vam olakšati izradu frizure, a biti će i čvršća nego na svježe opranoj i lepršavoj kosi. Sve su to male i brze ideje koje možete same napraviti kod kuće, odgoditi pranje kose za jedan dan te pritom izgledati savršeno.

Photo: Guliver Image/Getty Images

Komentari 0