Beauty

Znamo zašto će ti puževa sluz promijeniti beauty rutinu

Iako na prvu ne zvuči primamljivo, puževa sluz je tajna koju beauty industrija nije mogla dočekati da otkrije - puna peptida i hijaluronske kiseline božanstvena je za kožu!

U najgorem scenariju predočit ćemo si to ovako: Bljak! Puž svojim polaganim tempom puzi po našem dekloteu, vratu, licu. Beauty industrija je ipak pametnija od toga pa i najdegutantnije sastojke zna lijepo upakirati, a iz njihovih svojstava izvući najbolje za nas. Puževa sluz jedan je od sastojaka koje na prvu ne bismo željeli iskušati, ali jednom kad se odvažimo... Možda to bude ljubav na prvi pogled. Naime, ove kreme imaju fantastičnu regenerativnu moć, koriste se za pomlađivanje i ujednačavanja tona kože.

Evo kako funkcionira puževa sluz - kad su puževi napadnuti (ili se tako osjećaju), ispuštaju gustu sluz kojom se štite. Ona je pak puna antimikroba, peptida, pa i hijaluronske kiseline koji su svi odreda rado viđeni sastojci krema za lice. Sluz je tako moćna da može iznova pužu izgraditi slomljenu kućicu, a na ljudskoj koži zacijeliti i otvorene rane. Vjerovali ili ne, ljudi koji rade s puževima imaju najmlađe i najglatkije ruke! 

Spojimo li sluz s mješavinom ulja i biljnih ekstrakata dobivamo fantastične proizvode za dubinsku hidrataciju, pomlađivanje, revitalizaciju i s antiupalnim svojstvima i to ne samo kože lica već i za druge dijelove tijela.   | Autor: Promo Promo

Najveće predrasude vezane za sluz su da joj je tekstura odvratna, a ni miris nije ugodan, no tekstura je zapravo prilagodljiva pa može biti pretvorena u gel, kremu, serum ili mlijeko, a miris toliko decentan da se vrlo lako prikrije parfemom ili mirisnim uljima. Zato, isplati se ohrabriti i isprobati "puža" - rezultati su čudesni!

Ovo su neki od proizvoda s puževom sluzi koje toplo preporučujemo:  | Autor: miss7 miss7

1) skin79 Golden Snail Intensive Emulsion - 33,95 eura (Lookfantastic.com); 2) Dr. Organic Snail Gel Cream - 199,90 kn (Bauerfeind); 3) Mizon Snail Repair Intensive Ampoule - 30 funti (Cultbeauty.com)

 

miss7 retro: Jesi li već poslala razglednicu ovog ljeta?

Photo: Promo

Komentari 0