Beauty

7 najboljih pudera za suhu kožu koji pružaju odlično prekrivanje i bogatu dozu hidratacije

  • Onima sa suhom kožom zima može biti poput noćne more, pogotovo kad se radi o odabiru pudera koji se neće ružno nakupljati, naglasiti suhe dijelove lica ili uzrokovati dodatno isušivanje
  • Istražile smo kako je najbolje nanositi puder na lice ako imaš suhu kožu i kakve formule birati
  • U nastavku potraži 7 najboljih pudera za suhu kožu lica koji imaju odličnu moć prekrivanja
  • Pročitaj više: Ako je ovo istina, botoks postaje stvar prošlosti jer za ove flastere govore da imaju jednak učinak

S obzirom na to da je zima i službeno tu, iako nam temperature definitivno još nisu zimske, možda si poželjela puder koji ti neće pružiti samo izvrsno prekrivanje, već će i održavati kožu hidratiziranom tijekom dana? Srećom, postoje brojni proizvodi koji kombiniraju prednosti pudera i hidratantne kreme kako bismo s lakoćom postigle blistavu i hidratiziranu kožu lica bez žrtvovanja prekrivanja. Od kultnih high end formula do onih drogerijskih, okupili smo neke od najboljih 2u1 pudera koji će svakome pružiti baš ono što nam je tijekom zime potrebno - hidratacija i prekrivanje!

Kako pravilno nanositi puder na suhu kožu lica i kakve formule birati?

Važno je pronaći formulu koja će kliziti po koži i ne nakupljati se na suhim dijelovima lica. Make up artisti predlažu korištenje kista za glatko nanošenje pudera, prije nego što ga na kraju u potpunosti stopiš s kožom uz pomoć vlažne spužvice. Mokri beauty blender također može pomoći postići blistaviji ten, ali ako nisi obožavateljica spužvica i kistova, toplina tvojih prstiju također odlično djeluje i može pomoći utisnuti hidratantne sastojke dublje u kožu.

Možda vas zanima Od pudera do rumenila - makeup u sticku postaje najpopularniji način za nanošenje šminke Rubrika Beauty Beauty

Hidratizirana baza jednako je važna kao i sam puder, stoga se preporučuje korištenje hidratantnog spreja, odnosno maglice za lice prije nanošenja hidratantne kreme na lice kako bismo još bolje hidratizirali kožu prije make upa. Potraži puder koji sadrži hidratantne sastojke koji privlače i zadržavaju vlagu u koži, poput prirodnih ulja, glicerina i hijaluronske kiseline. Ulje šipka je također jedan od naših favorita, baš kao i skvalan.

7 trenutno najboljih pudera za suhu kožu - od high end do drogerijskih formula

Charlotte Tilbury Beautiful Skin

 | Autor: Foto: Cult Beauty (44,00 €)

Ovaj puder pruža prirodni finiš koji traje cijeli dan. Formula mu je prožeta hidratantnom hijaluronskom kiselinom, tako da se nikada ne lijepi za suhe dijelove kože lica i uspješno se bori protiv onog neugodnog osjećaja zatezanja suhe kože, bez obzira na to koliko puta ćeš možda malo popraviti make up puderom u kamenu tijekom dana. Ten izgleda mladoliko i gipko zahvaljujući Charlotte Tilbury Beautiful Skin puderu, čak i one dane kada možda nisi stigla nahraniti kožu sheet maskom ili dodatnom dozom hidratantne kreme, uz ovaj puder se to neće ni primijetiti.

Neutrogena Healthy Skin Liquid Makeup SPF 20

 | Autor: Foto: iHerb (19,52 €)

Ako si ponosni član kluba onih sa suhom i osjetljivom kožom, onda možda već i znaš da je Neutrogena top drogerijski brend kada je riječ o njezi kože, ali i make up proizvodima. Stoga ne čudi što je tekući puder iz linije Healthy Skin zaslužio mjesto na ovom popisu. Lagana formula i prirodni finiš mogući su zahvaljujući sastojcima poput glicerina, vitamina E i ekstrakta buhača koji ovaj puder čine ekstra hranjivim. Također, u ovoj formuli možeš naći i SPF 20, što ju čini izvrsnim izborom za svakoga sa suhom kožom. Jedini minus je manji izbor nijansi.

Giorgio Armani Beauty Luminous Silk Foundation

 | Autor: Foto: Douglas (66,39 €)

Unatoč tome što je skupocjeniji, Giorgio Armani Luminous Silk je kultni favorit i to s dobrim razlogom. Njegova formula je lagana i stapa se s kožom bez nakupljanja u fine linije, bore ili suhe dijelove lice. To sve ovaj puder čini savršenom bazom za ostale make up proizvode. Luminious Silk ima onaj poželjan efekt zamućivanja nesavršenosti svojom formulom bez ulja. Postoji razlog zašto je godinama omiljen među vizažistima slavnih i make up influencerima.

Možda vas zanima 3 pristupačna drogerijska pudera koji bez problema konkuriraju onim skupljima Rubrika Beauty Beauty

L'Oréal Paris Infallible 24 h Fresh Wear

 | Autor: Foto: dm (15,91 €)

Ovo je izvrsna i budget-friendly opcija za svaki tip kože pa tako i za one sa suhom kožom koji traže prirodni finiš. Njegova tekuća formula je lagana na koži, a posebno bi ti se mogla svidjeti i opcija biranja razine prekrivanja. Naime, jedan sloj ovog pudera nudi srednje prekrivanje, ali se zato najljepše nadograđuje ako odlučiš nanijeti dodatni sloj za potpuno prekrivanje. Prekriva gotovo sve što netko može poželjeli prekriti na svojoj koži i, što je najbolje, u konačnici ne izgleda poput fasade. Osim toga, otporan je na znoj, vodu i preslikavanje na odjeću.

IT Cosmetics Your Skin But Better CC+

 | Autor: Foto: Douglas (44,99 €)

Iako se ovdje tehnički ne radi o puderu, IT Cosmetics Your Skin But Better CC+ je multitasking proizvod koji je toliko dobar da se morao naći na ovom popisu. On kombinira prednosti pudera, hidratantne kreme i kreme za zaštitu od sunca te pruža potpuno prekrivanje, a s vremenom poboljšava prirodnu teksturu kože. Uz to, on koži daje i dodatnu dozu hidratacije te SPF zaštitu od 50+! To ga čini must-have proizvodom za one koji traže laganu, ali vrlo učinkovitu podlogu koja održava kožu hidratiziranom i zaštićenom. Također, sadrži anti-age sastojke koji pomažu u smanjenju vidljivosti finih linija i bora.

Clinique Even Better Makeup SPF 15

 | Autor: Foto: Douglas (60,89 €)

Clinique Even Better Makeup SPF 15 je puder koji ne samo da pruža izvrsno prekrivanje, već poboljšava cjelokupni izgled kože. Pomaže smanjiti vidljivost tamnih mrlja i zagladiti neujednačeni ten za prirodno ljepšu kožu lica nakon dužeg korištenja. Njegova lagana formula je ugodna na koži i pruža prirodan, blistav finiš. Sa zaštitnim faktorom SPF 15 također pomaže zaštititi kožu od štetnih UV zraka.

Možda vas zanima Top 10 pudera za zrelu kožu! Prekrivaju nesavršenosti bez dodatnog naglašavanja finih linija i bora Rubrika Beauty Beauty

NARS Natural Radiant Longwear Foundation

 | Autor:

NARS tvrdi da ovaj puder traje 16 sati, a to potvrđuju i brojne recenzije od 5 zvjezdica koje je tijekom godina prikupio od brojnih korisnika diljem svijeta. NARS Natural Radiant Longwear Foundation nudi divno prekrivanje (jedno od najboljih, usudili bismo se reći), a da se pritom ne isušuje i ne djeluje poput maske na licu. Dodatni bonus je to što može čak eliminirati potrebu za dodatnim korištenjem korektora.

Potraga za puderom koji izvrsno prekriva nesavršenosti i održava kožu hidratiziranom više ne mora biti izazov. S porastom 2u1 podloga svih vrsta, možeš imati najbolje od oba svijeta. Ovih sedam proizvoda samo su neki od primjera brojnih opcija koje su nam dostupne na tržištu. Bilo da preferiraš mat ili dewy finiš, luksuznije ili budget-friendly opcije, postoji puder koji će tvoju kožu učiniti besprijekornom i hidratiziranom.

Photo: Instagram @josefinevogt

Komentari 0