Beauty

Prvi put bojite kosu kod kuće? Ovo morate znati!

Posjet frizerskom salonu često završi s nekoliko stotina kuna manje u novčaniku pa se mnogi okreću kućnim tretmanima

Samostalno bojanje kose je zahtjevan posao. Kako odabrati pravu nijansu, koju boju koristiti, kako izbjeći preskakanje pojedini područja? Ovo su samo neka od pitanja s kojima ćete se suočiti.

Ako ne želite izgledati kao da ste dopustili najmlađoj nećakinji da se igra s omiljenim flomasterima po vašoj kosi, bilo bi dobro da usvojite ova pravila...

Stresno iskustvo pretvorite u popodnevnu zabavu

Umjesto da cjelokupni rezultat prepustite isključivo vlastitom umijeću, pozovite društvo na popodnevno druženje uz film, čašu dobrog vina i grickalice. Sigurno bar jedna žena iz vašeg društva vještije barata kistom za bojanje. U svakom slučaju, drugi par očiju će sigurno imati bolji pogled od vas samih pa će i rezultat vjerojatno ispasti puno bolje. 

 | Autor: Getty Images Getty Images

Uvijek napravite test

Ako ne želite završiti s ljubičastom bojom (ili nekom drugom izazovnom nijansom) na glavi, bilo bi mudro da odabranu boju testirate na malom, skrivenom području kose. Vjerujte, ne ponaša se svaka boja na kosi onako kako proizvođači obećavaju...

Pravilno isperite kosu

Nemojte misliti kako su vam zaštitne rukavice potrebne isključivo tijekom procesa bojenja. One će vam dobro doći i na samom kraju, prilikom ispiranja. Ako ne želite da vaše ruke (ali potencijalno i ostatak tijela) budu prekriveni neobičnim nijansama, zapamtite ovaj savjet. Također, slobodno provedite nekoliko minuta duže ispod tuša kako biste isprali svu boju.

 

Photo: Getty Images

Komentari 0