Beauty

Prvi izdajica godina je koža vrata, evo 6 načina kako je pomladiti

  • Koža na vratu najčešće prva pokazuje znakove starenja
  • Jedan od razloga je nedovoljna njega jer često zanemarimo baš to područje 
  • Pogledaj savjete koje su odobrili stručnjaci kako bi imala meku kožu na vratu, saznala koje proizvode izbjegavati, u što ulagati i još puno toga…

Ako si počela primjećivati suhu kožu na vratu, nemoj paničariti – to je zapravo vrlo uobičajeno. Kao prvo, koža na ovom dijelu tijela mnogo je tanja nego, recimo, koža na licu. Naš vrat ima tanji dermis (sloj tkiva ispod epiderme), koji se sastoji od kolagena. Iz tog razloga postoji manje kolagena i manje strukturne potpore, što čini ovo osjetljivo područje sklonije borama. Osim toga, naš vrat i ima manje lojnih žlijezda, koje izlučuju masnoću i prirodne ovlaživače što ovo područje također čini sklonijim isušivanju. I povrh svega toga, vjerojatno ne daješ tom području njegu kakvu zaslužuje jer je obično obraćamo manje pozornosti na vrat kada brinemo o njezi kože.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by StriVectin (@strivectin)

Vjerojatno tako već pripremila rutinu pri njezi lica, a sada je vrijeme da napraviš isto za područje ispod. Budući da je koža na vratu tako tanka, važno je tražiti pomoć od krema i seruma punih sastojaka za jačanje. Nisi sigurna odakle početi? U nastavku pogledaj savjete koje su odobrili stručnjaci dermatolozi. Nastavi čitati kako bi saznala koje proizvode izbjegavati, u što ulagati i još puno toga.

1. Kad govorimo o kremama, što gušća, to bolja

Kronična dehidracija izdajnički je znak da naša kožna barijera nije jaka koliko bi mogla biti. Što napraviti? Pomozi je ojačati gustom, masnom kremom. Ova konzistencija pomoći će zadržati vlagu i spriječiti daljnji gubitak vode. Nanesi proizvod po izboru dva puta dnevno, osobito navečer. Korištenje kreme odmah nakon kupanja ili tuširanja pomaže smanjiti suhu kožu i upale.

2. Potraži ceramide i glicerin

Pripazi na sastojke za njegu kože koji imaju ljekoviti učinak. Hidratanti sastojci poput glicerina, hijaluronske kiseline i ceramida pomažu u jačanju i podržavanju barijere kože u borbi protiv suhe, nadražene kože.

3. Upotrebljavaj ovlaživač zraka

Tvoje okruženje može djelovati kao stresor za tvoju kožu. I ne govorimo samo o vremenu vani – to se odnosi i na stan, spavaću sobu i druge prostore u kojima provodiš većinu vremena. Tijekom hladnijih zimskih mjeseci toplina u zatvorenom prostoru i niska razina vlage u zraku uzrokuju gubljenje vlage iz kože. Dodavanje vlage natrag u zrak u našim domovima pomaže to smanjiti. Jednostavan ovlaživač zraka može potpuno promijeniti situaciju. 

4. Preskoči piling

Kada osjetiš bilo kakvu nelagodu na koži, zadnje što želiš učiniti je dodatno je pogoršati. Premda može biti primamljivo pokušati ukloniti ljuskaste mrlje, to će samo pogoršati stvari. Kloni se fizičkog pilinga jer to može ubrzati simptome iritacije. Odluči se za nježnija sredstva za pranje tijela koja ti neće potaknuti guljenje kožu.

 | Autor: Instagram@sukiskincare Instagram@sukiskincare

5. Oprezno s parfemima

Mnogi od nas prskaju parfem jednom (ako ne i više puta) dnevno. Međutim, ako si sklona raspršiti ili nanijeti miris na vrat, to bi mogao biti izvor problema. Nanošenje parfema na vrat čest je uzrok suhoće i iritacije. Parfem često sadrži alkohol, koji isušuje, i naravno miris, koji je čest uzrok kontaktnog dermatitisa. Usvoji drugačiji pristup nanošenju mirisa, poput prskanja po odjeći.

6. Uključi anti-aging proizvode u svoju njegu

Kao što smo već spomenuli, koža na vratu ima manje kolagena nego koža na licu, zbog čega je često prvo mjesto na kojem se pokazuju znakovi starenja. Jedan sastojak koji može pomoći? Peptidi. Kada se nanose na područja kao što je vrat, peptidi signaliziraju koži da proizvodi kolagen. To može pomoći smanjiti pojavu sitnih bora. 

Retinoidi također pomažu protiv starenja kože. Važno ih je dodati rutini njege vrata jer su glavni sastojak koji pomaže u proizvodnji kolagena i smanjenju sitnih bora. Međutim, važno je voditi računa o razini intenziteta formula koje ćeš koristiti. Retinoidi se ne podnose baš tako dobro na vratu, stoga budi oprezna i uzimaj ih polako koristeći neki nježan proizvod, sve dok tvoja koža ne izgradi toleranciju.

Najbolje kreme za zategnutu, glatku i finu kožu vrata

RoC Multi Correxion 5-in-1 hidratantna krema za prsa, vrat i lice sa SPF 30

Ova višenamjenska krema za dnevnu opciju sadrži hidratantni glicerin, nije komedogena i nudi zaštitu od sunca. To je vrlo dobar drogerijski proizvod jer potiče i korištenje SPF-a na vratu, kao i na licu. Cijena: 23,49 eura. 

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

SkinCeuticals Tripeptide-R Neck Repair

Ova krema za vrat sadrži snažni retinol protiv starenja i koncentrat tripeptida koji djeluju na izglađivanje duboko usađenih vodoravnih bora na vratu i drugih znakova starenja kože. Cijena: 127 eura. 

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

Dr Brandt Skincare Needles No More Neck Sculpting Cream

'Alat' za njegu lica kamen gua sha postao je viralan zbog svoje sposobnosti uklanjanja podbuhlosti i oblikovanja lica i vrata putem strateških tehnika limfne drenaže, pa ima smisla da se visokoučinkovita krema za lice kombinira s kamenom ljepote. Kofein, hijaluronska kiselina i glicerin pomažu probuditi i hidratizirati vrat i dekolte u ovoj kremi za vrat koja istovremeno pruža podmazivanje za klizanje tvog gua sha alata. Cijena: 48 eura. 

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

Perricone MD Cold Plasma Plus Neck & Chest Borad Spectrum SPF 25

Ova krema za vrat sadrži četiri moćna sastojka - peptide, alfa lipoičnu kiselinu, vitamin B3 i ester vitamina C - za zatezanje i korekciju boje. Ovi sastojci zajedno djeluju na mnoge znakove starenja kože, uključujući opuštenost, promjenu boje i bore. Sva četiri sastojka djeluju na vidljivo poboljšanje debljine i čvrstoće kože podupirući pomlađivanje kolagena koji je oštećen i izgubljen tijekom vremena. Cijena 95 eura. 

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

Dermalogica Neck Fit Contour Serum

Dermalogica Neck Fit Contour Serum za vrat i dekolte nedavno je lansiran. Sadrži antioksidanse i peptide protiv starenja, kao i ekstrakt rambutana i polisaharid za jačanje barijere vlage kože te za glatku i zategnutu kožu vrata. Cijena: 86,14 eura.

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

Clarins Extra-Firming Neck and Decollete Cream

Dobra za njegu suhe kože, ova lagana krema za vrat pomaže u održavanju područja glatkim i zategnutim s hranjivim sastojcima kao što su ulje sjemenki suncokreta, shea maslac i glicerin. Cijena: 79,50 eura. 

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

 

Photo: Perricone MD

Komentari 0