Beauty

Pronašla sam 5 dobrih maski za čišćenje kože lica - od 40 kuna naviše

  • Maske za čišćenje lica jako su popularne posljednjih godina
  • Postoje maske raznih namjena, a one namjenjene čišćenju lica često u sebi imaju glinu i(li) ugljen
  • miss7 Ivana izdvojila je svojih 5 favorita od 40 do 180 kuna

Maske za lice rastući su trend u svijetu njege kože. Ovi, nekad posve marginalni proizvodi, danas su pravi kozmetički multitaskeri, a među njihovim brojnim funkcijama ističe se ona čišćenja lica. Brojne maske namjenjene su upravo uklanjanju nečistoća s lica i odčepljivanju pora, a ja na tom području imam neke favorite (svih cjenovnih rangova) koje želim podijeliti s tobom! 

1. L'Oreal Pure Clay Glow maska za lice  | Autor: Miss7/PR Miss7/PR L'Oreal Pure Clay Glow mask (oko 60 kuna)

L'Oreal Pure Clay maske svojom su pojavom unijele popriličnu revoluciju na hrvatsko tržište. Povoljne i djelotvorne, brzo su postale pravi hit i svatko je pronašao idealnu za sebe. Iako sam isprobala i druge maske iz ove linije, posebno mi je draga L'Oreal Pure Clay Glow maska koja je, osim tri vrste gline, obogaćena i biljnim ugljenom koji je poznat po tome što izvlači nečistoće iz bora te lice ostavlja besprijekorno čistim. Glina i ugljen gotovo su nepogrešiva kombinacija kada je riječ o čišćenju lica! Ova maska dosta je tamne boje pa računaj na malo nereda tijekom nanošenja i skidanja, a na licu se ostavlja dok se ne osuši. U mom slučaju, to je uvijek barem 10 minuta. Kasnije masku isperem s lica i pore mi ostaju vidno čistije, a ni ovaj Glow nije tu bez veze! Dapače, koža mi je vidno blistavija! Ako želiš investirati u masku iz L'Oreal Pure Clay linije, ova definitivno ima moju preporuku.

Avon Clearskin Black Mineral maska za lice

 | Autor: Miss7/PR Miss7/PR Avon Clearskin Black Mineral Mask (ovisno o kampanji, oko 40 kuna)

Već svi znamo da Avon ima sjajne anti-age maske, ali, iskreno, bila mi je potpuna novost da imaju sjajne maske za čišćenje lica. I to posebno namjenjene koži sklonoj aknama! Avon Clearskin Black Mineral maska posebno je prikladna za masnu kožu, a posebna je po tome što prodire duboko u pore i sprječava nastanak akni. Osim toga, kontrolira lučenje sebuma i smanjuje mašćenje kože. Cijena pakiranja maske varira ovisno o katalogu, ali rijetko prelazi 40 kuna. A pakiranje je dovoljno za barem 10 do 15 korištenja. Baš poput L'Orealove, i ova je maska tamna i koristi se na jednak način. Računaj, dakle, na malo nereda, ali to je sasvim okej! U konačnici, mislim da ova maska sjajno obavlja svoj posao čišćenja i odmašćivanja kože lica i svaki masnokožac obožavat će je u ljetnoj sezoni. Ja sam je tada obožavala! 

Možda vas zanima Isprobavanje maske za usne prošlo je katastrofalno! Evo što se dogodilo Rubrika Beauty Beauty

3. Caudalie Instant Detox maska za lice

 | Autor: Miss7/PR Miss7/PR Caudalie Instant Detox mask (oko 180 kn)

Caudalie Instant Detox maska za lice namjenjena je ekspresnom i učinkovitom čišćenju lica. Njen glavni sastojak je moćna, ružičasta glina koja apsorbira višak sebuma i dubinski čisti kožu. Osim toga, u ulozi antioksidansa nalazi se pulpa grožđa i kava. Za razliku od prethodnih maski, ova je bijele boje i ima stvarno jak miris koji bi te, ako masku na licu ostaviš predugo, mogao iritirati. Ipak, ova maska uistinu čisti pore jako brzo i moguće je da sve nečistoće odmah izvuče na površinu. Ako te uskoro dočeka pokoja aknica, nemoj se iznenaditi - to samo znači da ova maska rekordno brzo radi svoj posao i da se tvoja koža odmah jako čisti. Za njom posežem kada želim vrhunsko čišćenje, a privremeni kaos na licu neće me smetati. Izbjegavaj važne datume i sve će biti super! 

4. Origins Clear Improvement maska za lice

 | Autor: Miss7/PR Miss7/PR Origins Clear Improvement maska za lice (oko 170 kn)

Origins Clear Improvement maska svoje moćno djelovanje temelji na dobitnoj kombinaciji aktivnog ugljena i bijele kineske gline.  Namijenjena je dubinskom čišćenju lica i odmašćivanju kože, a prikladna je za sve tipove kože. Uz pomoć bijele kineske gline ova maska prodire duboko u pore i čisti ih od različitih vrsta nečistoća - od neuklonjenog make up-a pa sve do okolišnih utjecaja. Aktivni ugljen, pak, garantira svjež i zdrav izgled te sjajniju kožu lica. Jesam li već spomenula da nema bolje kombinacije od ugljena i gline? Nadalje, njen miris puno je manje nametljiv nego kod Caudalie maske, ali ima jednako moćno djelovanje. I,da, ova maska je najcrnja od svih koje sam ikad imala pa nemoj propustiti priliku za jedan super selfie s njom! Ova maska prije mi je bila teže dostupna, ali uskoro će doći na police Mullera. Radujem se jer ću imati priliku isprobati nju i neke druge Origins proizvode.  

Možda vas zanima 4 razloga zašto volimo crne maske za lice Rubrika Beauty Beauty

5. Sephora Green Clay maska za lice

 | Autor: Miss7/PR Miss7/PR Sephora Green Clay mask (oko 50 kn)

Iako znam da kod nas nije tako lako dostupna, Sephorina Green Clay maska za lice definitivno ima svoje mjesto na listi mojih favorita. Ona je namjenjena čišćenju kože lica i minimiziranju pora. Dolazi u vrlo simpatičnom pakiranju, kao ''sokić za djecu'', a, iako na njoj piše da je količina dovoljna za 4 tretmana, ja sam izvukla barem 6. Moram priznati da i ova maska super čisti lice, ali ipak ću je pamtiti kao masku koja najbolje i najočitije smanjuje vidljivost pora na licu. Naime, kupila sam je na jednom ljetnom putovanju (a ljeti ne volim puder, primer i sve ostale slojeve šminke) i sjećam se da sam ostala prilično impresionirana koliko su pore manje vidljive. Jedva čekam da se opet dokopam ove maske, a tada ću definitivno isprobati i neke druge iz ove Sephorine šarene linije. 

Photo: Miss7/PR
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Kiki29

    Probala sam i Lorealovi i Avonovu i odlične su. Premda sam mišljenja, da Avonova malo bolje očisti lice ;)