Beauty

Pronađite idealan parfem za svoj horoskopski znak

Svaki horoskopski znak ima određene karakteristike, koje se tiču i ukusa, a svatko od njih voli drugačije mirise...

Svake sezone poznati brendovi nas iznenade velikim brojem mirisnih noviteta, ali jeste li znali da miris možete odabrati i u skladu sa svojim horoskopskim znakom? Saznajte koji miris odgovara organiziranim Djevicama, neodlučnim Vagama ili strastvenim Škorpionima…

Ovan
Ovnovi su poznati po svojoj originalnosti i samopouzdanju, kao i snažnom karakteru. Često idu “glavom kroza zid”, strasti im rasplamsa uzbuđenje, a imaju i vrlo izražen instinkt. Od Ovnova nikad nećete doživjeti da se povuku u sebe, već će na vas uvijek ostaviti dojam. Zato su za ovaj snažan horoskopski znak najbolji parfemi koji privlače pažnju, ali i oživljavaju osjetila. Ovnove će u parfumeriji najčešće privući snažne note crnog papra i đumbira, ali i biljke poput ružmarina i čempresa. Osim toga, ovaj horoskopski znak često se pronalazi i u parfemima s notom citrusa, kao i bergamota i naranče.
 

Bik
Bikovi su znakovi koji će se brzo naljutiti ako su isprovocirani, ali kada ih ostavite na miru, vrlo su staloženi. Bikovima vlada Venera, planet ljubavi i senzualnosti, koji je inače i planet parfema i mirisa. Oni su hedonisti vrlo izraženih osjećaja i cijene ljepotu u svemu. Pa, kada je riječ o Bikovima, postoji li bolji način kojim ćete zadovoljiti potrebu za senzualnošću nego da se “okupate” u najmirisnijim parfemima stvorenima baš za vašu ličnost? Bikovi bi zato trebali naginjati prema cvjetnim mirisima s notama ruže, meda, sandalovine… Smatra se da su žene Bikovi najslabije na parfeme i najbolje im odgovaraju nježniji, ženstveni i umjereni mirisi.
 

Blizanci
Bliznaci su inspirirani promjenom, a karakterizira ih neodoljiv šarm i oštra dosjetljivost. Kako je Merkur vladar ovog znaka, vole se družiti, zavoditi, a obožavaju i uzbuđenja. Njihova “podvojena” priroda daje im mogućnost da pronađu harmoniju u kontrastu. Bolje od bilo kojeg drugog znaka, Blizanci će spojiti ono što je na prvi pogled potpuno različito, pa tako trebaju isprobati intrigantne i neobične mirise koji u sebi sadrže elemente kontrasta. Parfemi za Blizance trebaju biti svježi, ali opet “začinjeni”, topli, ali i hladni. Blizancima će se svidjeti oni parfemi koji nisu nimalo klasični.

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Rakovi
Rakove karakteriziraju sramežljivost i zatvorenost, a ove emotivce smiruje stvaranje toplog “gnijezda” za sebe i svoje voljene. Trebali bi koristiti parfeme koji će zadovoljiti njihovu želju za komforom, pa makar bili i slatkasti. Također, parfem Rakovima može biti emocionalni oblik izražavanja koji će drugima otkriti neočekivane aspekte njihove prirode, pa, ako žele, mogu biti i potpuno zatvoreni. Obično ih najviše privuku vodenaste note njemačke kamilice, kao i topli tonovi vanilije, bergamota, mandarine i ruže.

Lav
Drski, zaigrani i veći od života – nerijetko u Lavovima vidimo kraljevske osobine, a osim toga vrlo su brižni, topli i s njima nema okolišanja. Uglavnom ih motivira privrženost prema ljudima, ali i želja da budu voljeni zbog onoga što daju drugima. Lavove će privući “hrabri”, luksuzni i topli mirisi. Zaigrani parfemi koji privlače pažnju prava su stvar za ovaj snažan horoskopski znak. Osim toga, Lavice vole ekstravagantne parfeme s potpisima slavnih ličnosti. Kako vole biti u centru pažnje, tako njihov parfem mora odavati dojam oštrine i samopouzdanja.
 

Djevica
Djevice su vrlo praktične, a ponekad i perfekcionisti. Vrjedniji im je opipljivi svijet emocija od promjenjivog – misaonog i osjećajnog, uz to su i prave male “mudrice”, ističu astrolozi. Djevice, za razliku od Lavica, ne vole biti u centru pažnje, pa će im odgovarati jednostavni, praktični i nenametljivi mirisi. Privlači ih sve prirodno, čisto i jednostavno, ali se ne boje istražiti i drukčije. Najprije će ih u parfemima privući osvježavajuće note citrusa, drveta i začinskog bilja. Ovaj će se horoskopski znak pronaći i u onim parfemima koji mirišu na “čisto” i ističu prirodan miris kože, nalik nekim vječnim klasicima.
 

Vaga
Rođeni u znaku Vage potpuno su uravnoteženi, vrlo su diplomatski nastrojeni i umjereni. Kao i Bikovi, i Vage su vrlo slabe na fine parfeme, a sviđaju im se puniji, luksuzni parfemi. Vole ljepotu i harmoniju, kao i zadovoljstvo koje donose. Najobožavaniji su horoskopski znak jer su vrlo društveni, prijateljski nastrojeni i šire ljubav, a na tome im većina nerijetko zavidi. Prema tome, kažu astrolozi, Vage će se najprije oduševiti parfemima koji kreativno izražavaju ravnotežu mirisa. Neka potraže one s notama smreke, anisa i ljubičice koji će se sjajno slagati s njihovim karakterom.
 

Škorpion

Najintenzivniji, najmudriji i najjači horoskopski znak. Kao da imaju magnetsku intenzivnost i hipnotizirajuću osobnost koja se krije iza, na prvi pogled, povučene i mirne osobe. Strašno su otporni na sve, a snaga volje im je nemjerljivo veća od bilo kojeg drugog horoskopskog znaka, kažu stručnjaci. S druge strane, vrlo su osjetljivi i sve ih može lako pogoditi. Dramatične note seksi cvjetnih parfema su baš ono što privlači Škorpione. Osim toga, odgovara im i mošus koji izražava njihovu senzualnost. Škorpioni vole mistične parfeme.
 

Strijelac
Ovi slobodni duhovi vječni su optimisti među horoskopskim znakovima. Entuzijastični i puni života, Strijelci su idealisti, a često će iznenaditi i pobijediti u svim životnim situacijama kada se to od njih najmanje očekuje. Imaju dobre pregovaračke sposobnosti, pa su i duša svake zabave. Kada je riječ o savršenim parfemima za Strijelce, na prvu loptu će ih privući oni koji ostavljaju duhovan i intuitivan dojam, poput sandalovine, mirte i ruže. Baš poput Blizanaca, Strijelci vole biti u pokretu, pa im stoga odgovaraju i ljetni, citrusni i avanturistički mirisi, a osim toga, vole i daleke krajeve, pa će ih privući i mirisi egzotične Azije.
 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

Jarac
Jarčevi su najpraktičniji i, uglavnom, najozbiljniji horoskopski znak. Samouvjereni, jake volje i smireni, imaju mnoge kvalitete, poput pouzdanosti, upornosti i discipline. Znaju što žele i kako da do toga dođu. Žena Jarac je ambiciozna, postojana i samostalna. Njezin ukus je klasičan, pa voli i klasične parfeme. Jarčevi su i izuzetno konzervativni, ambiciozni, hladni i smireni. Umirujuće note vanilije, smokve, “meki” cvjetni mirisi lavande i voća, pravi su izbor za njih. Ovaj zemljani znak voli i orijentalne parfeme sa začinskim notama, jer se u svakom Jarcu krije malo tvrdoglavosti i želje za avanturama.
 

Vodenjak
Intuitivni, neopterećeni i ekscentrični, Vodenjaci predstavljaju vrlo intelektualan horoskopski znak. Oni su neovisni, razigrani i pravi buntovnici koji vole neobične stvari. Brzi su i aktivni, ali nikada nametljivi. Odlikuje ih umjerenost, a ponekad i suhoparan humor. Baš kao što to pokazuje i stil odijevanja ovog znaka, žene Vodenjaci su najindividualniji horoskopski znak, pa vole i neobične mirise. Prema karakteru Vodenjaka, trebali bi im se svidjeti mirisi s jedinstvenim sastojcima, a najviše će ih privući drvenaste note u parfemima. Također, odgovaraju im i svi umirujući, prirodni, vodenasti i prozračni parfemi.
 

Ribe
Ribe su strpljive i s njima se lako nositi. Vrlo su velikodušne i osjetljive na osjećaje svojih najbližih. Ove tajanstvene individue umjetničke su duše i radije će živjeti u nekom svom svijetu nego sve promatrati racionalno. Uvijek se prije vode srcem nego glavom, a i vrlo su svestrane, ali i otvorenih ruku dočekuju nove ideje. Ribe su vrlo neovisne, pa će ih privući neobični mirisi. Trebale bi isprobati đumbir, kao i rabarbaru. S obzirom na njihovu romantičnu prirodu, vole mirise s bazom ljubičice, ruže i irisa. Nježni, meki i prozračni parfemi su pravi izbor za Ribe. Idealni parfem je onaj koji će Ribu odvesti u svijet mašte.

Photo: Getty Images

Komentari 0