Beauty

Proljetni make up trendovi

Nova sezona donijela nam je povratak jarkih boja, ali i nekih proizvoda koje smo davno zaboravili. Uz ruževe intenzivnih boja koji već neko vrijeme dominiraju beauty scenom, može se primijetiti smokey u boji, ali i povratak olovke za oči kao jednog od hit proizvoda za kreiranje trendi lookova.

Svake sezone kozmetičke kompanije i modne revije predstave velik broj trendova, međutim, prežive samo oni najnosiviji. Njih obično odabiru zvijezde za izlazak na crveni tepih, a s obzirom da se sve više evenata događa tijekom dana, možete se inspirirati za dnevne i večernje lookove.

Naglašene usne

Iako se za dnevnu varijantu preporučuje manje make upa, naglašene usne izvrsna su opcija kako za večernji tako i za dnevni look. U tom slučaju, naravno, ostatak make upa najbolje je svesti na minimum, kako bi usne zaista došle do izražaja. Za dnevni look dovoljno je staviti malo rumenila na obraze i maskare na oči, a za večernji look možete još dodati eyeliner na kapke i malo tamnijeg sjenila u pregib oka.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

Ne zaboravite, i dalje usne moraju ostati u prvom planu. Kako bi vam ruž duže trajao ispod njega nanesite olovku za usne u istoj boji. Bitno je da je nanesete na cijele usne, a ne samo na rub. Nakon olovke i jednog sloja ruža, razlistajte papirnatu maramicu što tanje možete i jedan sloj maramice lagano prislonite na usne. Preko nje četkom lagano nanesite malo pudera u prahu, uklonite maramicu i nanesite još jedan sloj ruža za usne. Ovim postupkom ćete produljiti trajanje ruža. Ukoliko ne želite mat ruž slobodno dodajte tanki sloj glossa na usne. Za dnevni look izvrsna opcija su sjajila intenzivnih boja.

Olovka za oči

Ove sezone opet je in crna olovka za oči. Mnogima će se ova ideja činiti pretjeranom za dnevni look, no postoji i blaža varijanta. Naime, nanesite je lagano uz rub oka i kosim kistom razvucite prema van. Time ćete dobiti efekt sjenila i naglasiti unutarnji rub trepavice do kojeg ionako teško dođete maskarom.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

U ovoj varijanti slobodno možete staviti jači ruž ili sjajilo, jer neće izgledati pretjerano. Navečer možete podebljati taj rub i staviti olovku u unutarnji dio oka te ga tako zaokružiti. Nažalost, ne postoji način da vam olovka u unutarnjem dijelu oka traje cijeli dan ili noć jer kako vam se oko vlaži tako će i olovka polako nestajati. U tom slučaju ćete je morati nanovo nanijeti.  Uz ovaj makeup  preporučila bih gloss na usne ili neki neutralniji ruž, npr.boje mesa.

Smokey u boji

Smokey eyes, čini se, nikad ne izlazi iz mode. Ove sezone slobodno se poigrajte sa sjenilima u boji. U pregib oka nanesite tamnije sjenilo i ukoliko nemate adekvatan kist s kojim možete razvući to sjenilo prema van i dobiti smokey efekt, učinite to sa štapićem za uši. Na kapak možete nanijeti svjetliju varijantu tog sjenila, isto to sjenilo koje ste nanijeli u pregib ili kombinaciju ta dva sjenila, ovisno o obliku oka.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

Ukoliko imate malo oko preporučila bih da u unutrašnji kut kapka nanesete svjetlije sjenilo kako vam tamna boja ne bi još dodatno smanjila oko.  Što se tiče odabira boje sjenila, vodite računa o kombinaciji boja koje nosite tog dana na sebi, ali i o svojoj boji očiju (koje boje sjenila idu uz vaše oči možete saznati ovdje). Uz smokey eyes, pogotovo za večernji look, savršeno ide crna olovka za oči. I u toj varijanti bi također preporučila laganiji ruž za usne ili smo gloss jer je važno da oči ostanu u prvom planu.

Lookove detaljnije pogledajte u galeriji...

Photo: Guliver Image/Getty Images

Komentari 0