Beauty 27. ožujka 2016.

Proljetna koloristička make up simfonija: Vrijeme je za svjetlije tonove

arhiva.
1/11

Brinete će se zaljubiti u koraljnu, plavuše u fuksiju, a crvenokose u narančastu, dok tamne boje ove sezone možete zaboraviti

Tamni ruževi idu na zasluženi godišnji odmor - okrećemo se svijetlim tonovima koji sugeriraju sunčev sjaj. Kozmetičke kuće, kao i svako proljeće, donose novitete obasjane blistavim nijansama i bogato ih opremaju česticama koje svjetlost znače. Boje su upečatljive - brinete će se zaljubiti u koraljnu, plavuše u fuksiju, a crvenokose u narančastu. Hladni tonovi su pojačani na području sjenila, sada su oni inspirirani nebom, morem i travom zelenom, dok nam vruća strana šminkerskih trendova donosi električne ruževe za usne te krasna rumenila.

 | Autor: arhiva arhiva

Crvena je rezervirana za sve: ona je uvijek iznad trendova. Znate kako se kaže: svaka od nas ima svoju idealnu nijansu. Kako se svijet mode i ljepote isprepleću, tako je jedna od najvažnijih inspiracija u proljeće - cvijeće. Paleta izgleda kao vrt iz neke bajke: ruže, magnolije, ljubičice, frezije... sve su tu. Podvučene elegancijom i daškom glamura jer proljetna šminka ipak donosi nešto snažnije efekte od one zimske. Tu su i sedefaste teksture za one koji vole chic osamdesetih. Nedavno su svjetski vizažisti kroz kampanje i na revijama predstavili proljetni look oplemenjen nizom boja, uglavnom smještenih na kapcima.

 | Autor: arhiva arhiva

Retroglamur nadograđen je i maskarama u bojama. Ovaj je look predstavljen uz večernje haljine i kreacije za izlaske. I dok taj stil vapi za snažnom bojom, dnevni je više naklonjen romantičarkama koje su zaljubljene u ružičastu. Tu su i tonovi marelice, ovisno kakva vam je put. Ova nježna strana proljeća idealna je za posao i ostale dnevne aktivnosti, dok su snažne ljubičice i njezini prijateljski tonovi namijenjeni onima koje žele biti u središtu pozornosti. Istina, ponekad se noćni i dnevni make-up druže u sasvim posebnim kombinacijama - na vama je da procijenite što vam i kako pristaje.

 | Autor: arhiva arhiva

Individualnost je danas snažna poruka brojnih kampanja modnih i beauty kuća, stoga na vama je da napišete svoja pravila. Važno je da se vama sviđaju! A kao efekt za apsolutno sve - tu su nove maskare za volumen koje bi trebale funkcionirati i kao formula za vizualno otvaranje oka. Njihove su četkice odjevene u jači, tamniji pigment i simuliraju femme fatale look.

Komentari 0