Beauty
Priprema, pozor, vrijeme je za party make up! Priprema, pozor, vrijeme je za party make up! Priprema, pozor, vrijeme je za party make up! Priprema, pozor, vrijeme je za party make up! Priprema, pozor, vrijeme je za party make up! Priprema, pozor, vrijeme je za party make up! Priprema, pozor, vrijeme je za party make up! 1/10 Priprema, pozor, vrijeme je za party make up! Priprema, pozor, vrijeme je za party make up! Priprema, pozor, vrijeme je za party make up!

Priprema, pozor, vrijeme je za party make up!

Kako se kreativno izraziti putem party make-upa, zna vizažistica Žana Kožul, koja je pravi stručnjak baš za make-up večernja izdanja

Ima nešto posebno u tim zimskim danima koji najavljuju kraj godine: atmosfera se nabrijava, pa nekako spontano dobivamo želju posebno se našminkati, nabaciti cool bundu, štikle i krenuti na neki super party. Kako se kreativno izraziti, zna Žana Kožul, naša poznata vizažistica koja često radi upravo večernji look. On je nešto snažniji i mora biti postojan do jutra. No prije nego što odaberemo omiljenu paletu, fenomenalan ruž i rumenilo bisernog sjaja, tu je priprema kože koja je, ističe Žana, jednako važna kao i make-up. Kreme su kao partneri potpora našim kozmetičkim poslasticama pa je dobra priprema itekako očita.

- Prije nanošenja pudera predlažem kremu iznimne hidratacije. Napominjem da treba paziti s masnim kremama jer one tope make-up. Dakle, nakon hidratantne kreme ide primer, koji puderu daje postojanost. Kod odabira pudera ćete, naravno, obratiti pozornost na tip kože i nijansu - za masniji tip kože predlažem formule bez ulja ili one koji matiraju jer će dati glatki i svilenkasti sjaj te neće začepiti pore. Nakon pudera slijedi korektor za podočnjake, a onda i puder u prahu ili kamenu kako bi make-up preživio čitavu noć. Preporučam antibakterijske kompaktne pudere jer ujednačavaju ten i dobro prekrivaju nepravilnosti kao što su prištići. Nakon pudera na red dolaze oči - sjenilo treba fiksirati, a to ćemo postići ako prije svega na kapke stavimo puder u prahu. Ne zaboravite, puder koji koristimo za lice ne stavljamo na kapke. Od sjenila predlažem palete koje imaju niz nijansi kako bismo mogli kreirati look prema želji i blendati ih u niz varijanti. Nakon sjenila stavit ćemo dobar sloj maskare, ako idete u neki jako zagrijani prostor, dobro je staviti vodootpornu kako se sve ne bi razmrljalo. Od ruževa predlažem neke postojane varijante koje se ujedno ne suše. Želite li dodatno učvrstiti make-up, odličan će biti fiksator u spreju - savjetuje vizažistica.

 | Autor: Danijel Berković/PIXSELL Danijel Berković/PIXSELL Dozu sjaja priuštit će sjenila, ruževi, ali i baze sa zlatnim sjajem - to je dobar način da kreirate na licu onu mekanu svjetlost. Iako su mat ruževi hit, novije varijante ne isušuju usne nego imaju u sebi i primer tehnologiju: hijaluronsku kiselinu, ceramide, shea i murumuru maslac. Za poseban štih tu su mirisne vodice, odnosno one koje u sebi nose sjajne čestice. Danas nas mnogo toga njeguje jer su se kozmetičke kuće upustile u avanturu zvanu - make-up koji ima dodatnu vrijednost. Aktivne sastojke pronaći ćemo u puderima, podlogama, ruževima, pa čak i maskarama. Upravo takve formule, koje nam daju neki bonus na ljepotu, idealne su za večernji look (osobito ako se izlasci zaredaju) jer nam s vremenom neće isušiti kožu. Tome svakako pogoduje promjena temperature okoline, koja nam je ovih dana postala svakodnevica. Nakon partyja, kad umorni dođete kući, svakako detaljno uklonite šminku jer noću se koža obnavlja i priprema za sljedeći aktivan dan. I, znate kako se kaže - koža sve pamti.

 | Autor: arhiva arhiva Svjetlucavi puder, Catrice, Kozmo, 39,90 kn

Nečistoće bi joj usred cijeloga tog procesa previše mogle naškoditi, upozorava Žana te dodaje: “Skidanje šminke nakon izlaska najvažniji je korak u njezi kože. Za onu osjetljivu predlažem blage gelove koji uklanjaju sve s lica i smiruju crvenilo ili micelarne vodice koje su sada dostupne čak i u drogerijama”. Stoga, možemo si pomoći već spomenutim hidratantnim kremama, ali i serumima i formulama koje su namijenjene vlaženju lica. Za jako isušenu kožu dobra su i mlijeka, odnosno kreme za skidanje šminke. Preporuka su i gel-kreme specifične lakoće - koža ih brzo upija tako da su zahvalne i kao dio jutarnjeg rituala. S druge strane, noćne kreme, osobito kad se vratimo kasno, imaju malo sati za obavljanje onog što im je funkcija, stoga ćemo ih staviti u poštenom sloju kako bi se koža lakše regenerirala i došla k sebi... Od odličnih sastojaka koji se bave ovim superposlom su aloe vera i magnezij, koji produljuju učinak vlage. Važno je da je osjećaj kože prije spavanja mekan, a to ćemo napraviti u samo tih nekoliko koraka. I, ako ste konzumirali alkohol, svakako napravite još jedan beauty ritual prije odlaska u krevet: popijte čašu vode.

Više make up proizvoda pogledajte u galeriji...

Photo: Danijel Berković/PIXSELL

Komentari 0