Beauty

Primeri za svaki tip kože

Primer, baza ili podloga za lice postao je nezaobilazan korak između proizvoda za njegu i make up-a

Dobra podloga je jedan od uvjeta besprijekornog tena. Ovaj dekorativni kozmetički  proizvod koji se nanosi prije pudera ima hidratantna svojstva, ali nije zamjena za dnevnu kremu. Uloga primera je prekriti različite nepravilnosti na koži, zagladiti i doprinijeti izdržljivosti šminke. Također, primer sprečava da koža upija pigmente i talk iz pudera koji isušuje, a sve je više i onih koji u sebi sadrže vodootporan, zaštitni i hidratizirajući film.
Ali to ne znači da svaki tip kože zahtijeva identičnu podlogu za puder. Primeri se obično proizvode na bazi silikona ili voska dok im je tekstura uglavnom tekuća ili kremasta pa treba obratiti pažnju koji najbolje odgovara tvom tipu kože. 

via GIPHY

Masna i mješovita koža 

Masna koža "traži" primer koji matira i sprječava šminku da izgleda kao masni sjaj na tvom licu. Naknadno matiranje kože samo povećava šansu začepljenim porama što sigurno nije tvoj make up goal. Lagana i ugodna gelasta formula Artdeco Make-Up Base With Anti Aging Effect primera, usavršava ten i stvara idealnu podlogu za dugotrajnu šminku. Catrice tekuća podloga također umanjuje neželjen sjaj lica a lagana formula omogućava dužu postojanost make up-a.

 | Autor: miss7 miss7

Artdeco Make-Up Base With Anti Aging Effect primer - 138 kn (Douglas), CATRICE tekuća podloga Prime And Fine Pore Refining And Anti-Shine - 36 kn (Bipa) 

Možda vas zanima 5 jeftinih pudera koji će te spasiti ove jeseni! Rubrika Beauty Beauty

Suha koža

Budući da je takvoj koži potrebna hitratacija, trebamo primer koji joj to može i pružiti. L’oreal Lumi Magique Pure Light Primer je lagana i svilenkasta formula koja se može upotrebljavati i kao baza ili samostalno s obzirom na to da je u principu nešto između baze i iluminatora jer u sebi sadržava čestice koje reflektiraju svjetlost. FARSÁLI Unicorn Essence antioksidacijski serum-primer hibrid čarobnog naziva pripremiti će tvoju kožu za čarobni make up. 

 | Autor: miss7 miss7

L'oreal Lumi Magique Pure Light Primer - 90 kn (Müller), FARSÁLI Unicorn Essence - 420 kn (Cultbeauty.com)

Normalna koža

Normalnu kožu karakterizira uravnotežen baršunasti izgled. Glatka i sa zdravim sjajem neće ti zamjeriti ako koji put zaboraviš na neki korak u svojoj kozmetičkoj rutini. Budući da u zrelijoj dobi ovaj tip kože prelazi u suhu, važno je da u mladim danima ne iskorištavamo njezinu "dobru volju". Pravilnom njegom i kvalitetnom šminkom zadržat ćemo podatni i glatki izgled. Izgled ujednačenog tena možeš postići kvalitetnim primerima kao što su Milani Prime Perfection Hydrating, Touch In Sol, a Jouer Cosmetics će ti osim glatke i hidratizirajuće podloge pružiti i anti-age učinak.

 | Autor: miss7 miss7

Milani Prime Perfection Hydrating + Pore-Minimizing Face Primer - 96 kn (Pinkpanda.hr), I'm Very Useful Make-Up Boomer - 135 kn (Cultbeauty.com), Jouer Cosmetics Anti-Ageing Moisture Primer - 244 kn (Cultbeauty.com)

Photo: Getty/Guliver

Komentari 0