Beauty

Prije nanošenja parfema hidratizirajte kožu i ne trljajte zapešća

Sigurno niste ni znali da vjerojatno krivo nanositi svoj omiljeni parfem...

Jeste li znali da postoje pravila za nanošenje parfema, kako bi mirisao bolje na vama i ne bi bio prenapadan? Ako ste poput nas, vjerojatno to već godinama radite krivo, stoga, pročitajte pravila koja zlata vrijede:

Izaberite parfem koji vam “stoji”
Svačija koža ima jedinstvenu “kemiju”. To znači da parfem može neodoljivo mirisati na vašoj prijateljici a da ne bude podjednako privlačan kad ga poprskate na svoju kožu. Spol, način prehrane, lijekovi, tip kože (suha ili masna), preparati za njegu – sve su to faktori koji utječu na to da miris parfema na koži bude drugačiji od njegove prvobitne formulacije.
Ne trljajte svoja zapešća
Kad nakon nanošenja parfema protrljate zglob o zglob, zagrijavate kožu, što dovodi do toga da neke mirisne note parfema ispare brže nego što bi trebale.

 | Autor: Danijel Berković/Pixsell Danijel Berković/Pixsell

Hidratizirajte kožu
Dobro hidratizirana koža zadržava miris dulje od suhe kože. Zato se prije nanošenja parfema namažite losionom za tijelo bez mirisa, ili onim koji miriše kao parfem koji koristite. Masnoća u kosi može učiniti da se parfem duže osjeti, ali nije poželjno da vam prskanje parfema na kosu ostane navika.
Budite štedljivi
Ne pretjerujte s količinom dok nanosite parfem. Miris se treba osjetiti tek kad vam se netko približi vrlo blizu, na primjer, da vas zagrli. Međutim, ponekad je teško odrediti pravu mjeru, jer se s vremenom naviknemo na miris te nam je potrebna veća koncentracija da bismo ga uopće osjetili. Zato iz parfumerija savjetuju da pravu mjeru odredimo tijekom prvih nekoliko dana uporabe novog parfema i da se točno pridržavamo toga koliko ćemo ga puta nanijeti prilikom jednog nanošenja. Ukoliko vam se ipak dogodi da pretjerate, mjesto na koje ste ga nanijeli prebrišite vlažnom maramicom (najbolje onom bez mirisa) – tako ćete ukloniti najveći dio parfemskog ulja, koje se najdulje zadržava na koži. Drugi način da smanjite intenzitet mirisa koji ste nanijeli jest taj da na isto mjesto namažete losion za tijelo.

Photo: Getty Images

Komentari 0