Beauty
Pretty Woman by Jo

Pretty Woman by Jo: Zagrebački salon za manikuru i pedikuru osvojio nas je i posebnim uređenjem

  • Pretty Woman by Jo nudi posebno iskustvo manikure i pedikure u jedinstveno uređenom prostoru
  • Spoj dvaju različitih stilova u podijeljenom prostoru rezultat je želje za ugodnom atmosferom i vrhunskim uređenjem interijera salona
  • Više o njihovim uslugama te uređenju i dizajnu prostora saznali smo od vlasnice Josipe Martinović i njenog dugogodišnjeg partnera, zagrebačkog arhitekta, koji je prostor uredio

Svaka žena želi biti lijepa na svoj način, a u Pretty Woman by Jo, vrhunskim uslugama manikure i pedikure to se vrlo lako može postići.

Salon koji pruža usluge manikure i pedikure, ali i edukacije za sve koji se žele baviti ovim poslom, osim kvalitetnom uslugom i korištenim materijalima, poput proizvoda poznatog američkog brenda OPI, visoku ljestvicu podigao je i posebnim uređenjem. 
Josipa nam je opisala kako su tekle njene edukacije za posao kojim se danas bavi, koji je zapravo nastao iz hobija. Odlučila se specijalizirati za 'rusku manikuru', posebnu vrstu manikure. "Bila sam prvo u Bjelorusiji na edukaciji, a onda sam bila u Moskvi, a zadnje sam bila u Londonu, isto vezano za tu manikuru jer je to dosta vodeći trend", objasnila je Josipa. 

Salon Pretty Women izdvaja se na tržištu svojim jedinstvenim interijerom, koji je spoj modernog i starinskog izgleda te e-file manikurom – vrsta „suhe manikure“ uz koju se nokti i koža savršeno njeguju.

Pretty Woman by Jo | Autor: Mario Poje Mario Poje

"Usluge koje moje klijentice dobivaju su trajni lak ruku i nogu, na prirodne nokte. Time podržavam prirodni izgled noktiju, bez nadogradnji. Ovaj posao je lifetime journey, konstantno educiranje kako bih ostala konkurentna na tržištu", ispričala je Josipa.

Pretty Woman by Jo | Autor: Mario Poje Mario Poje

Vlasnica salona i njen dugogodišnji partner arhitekt, koji je salon uredio, odlučili su prostoru dati poseban koncept te spojiti dva prilično različita stila. 

"To su dvije prostorije, jedna je veća, druga je manja. Prva prostorija je zamišljena kao jedna modernija soba, a druga je s nekim pomakom", objasnio nam je arhitekt.

Pretty Woman by Jo | Autor: Mario Poje Mario Poje

"U modernom dijelu postavljen je stol napravljen od kerrocka. Kerrock je umjetni materijal, kao kamen, a njegova je prednost što se da nevidljivo spajati. Donesete ga u komadima, sastavite, ispolirate spojeve i to izgleda kao masivan komad. To je stol uz zid, koji nema noge, već je sve pričvršćeno na zid, konzolno i svijetli. Još jedna njegova prednost je što propušta svjetlost pa smo stavili crte LED-a, što je vidljivo i na fotografijama", objasnio je arhitekt prostor koji je predviđen za manikuru. 

Pretty Woman by Jo | Autor: Mario Poje Mario Poje

Cjelokupan prostor ugodno je uređen pomno biranim dizajnerskim komadima, poput stropnih i podnih lampi iz Prggin rasvjete, okruglim ogledalima i plišanim stolicama te Minotti stolcem i tabureom iz et cetera lifestyle storea.

Moderan dio prostora ukrašen je i velikim stablom japanske trešnje, koje pruža posebno umirujući ugođaj u čistom i svjetlom prostoru. 

Pretty Woman by Jo | Autor: Mario Poje Mario Poje

"U dijelu za pedikuru je poznata fotelja Aston 'Armchair' i tabure iz Minottijeve poznate kolekcije luksuznog namještaja. Imamo i jedan bidermajer stol i stolicu te jednu kožnu fotelju Living Divani, dizajn Piero Lissoni. Stol i stolica iz bidermajer razdoblja te ogledala i slike s početka 18. stoljeća daju poseban šarm i toplinu prostoru", ispričao nam je arhitekt o uređenju dijela salona za pedikuru. 

Pretty Woman by Jo | Autor: Mario Poje Mario Poje

Pretty Woman by Jo | Autor: Mario Poje Mario Poje

O spajanju dva različita stila u jednom prostoru, arhitekt je rekao: "Stavili smo klizne stijene, unutra imaju sitne lamele. To je zapravo jedinstveni prostor koji se da s kliznim stijenama dijeliti na dva, a u prostoru se nalaze troja klizna vrata. Bilo koja vrata mogu se otvoriti ili zatvoriti, dosta je fleksibilan prostor. To je razlog da ga povezujemo ili ne povezujemo. Inače radim sve moderno, ali sad smo htjeli zatopliti prostor. Sve je prilično hladno, bijelo i mora biti radi čistoće. Pod je izbijeljeni hrast te isto ima taj dojam čistoće".

Pretty Woman by Jo | Autor: Mario Poje Mario Poje
Zanimljivo uređenje prostora nastavlja se i u drugim prostorijama, kupaonici i kuhinji, koje su u crno-bijelim kombinacijama boja.

Pretty Woman by Jo | Autor: Mario Poje Mario Poje

Pretty Woman by Jo nalazi se u Zagrebu, na adresi Trnjanska cesta 69, a više informacija o njihovim uslugama može se pronaći na njihovoj službenoj web stranici, prettywoman.hr.

Photo: Mario Poje

Komentari 0