Beauty

Prekrijte podočnjake poput profesionalca: Make up vodič Sanje Agić

Naša poznata make up artistica i kolumnistica Budi.IN-a otkriva kako se (barem vizualno) riješiti podočnjaka

 | Autor: arhiva arhiva

Kada je riječ o make up-u, gotovo svakoj ženi podočnjaci su noćna mora. Podočnjaci nisu samo estetski problem, vrlo često su nasljedni ili alergijske prirode, ali i rezultat manjka vitamina. Znaju biti također vezani i uz neki zdravstveni problem, no najčešće uz nedostatak sna. Voda i čajevi nam jako mogu pomoći. E sad, nakon toga dolaze na red korektori. Nijedan korektor na svijetu ne može u potpunosti prekriti otečene podočnjake, ali mogu vizualno ublažiti umor na licu. Igra svjetlosti također može vizualno ukloniti pažnju s jednog dijela lica na drugi. 

 | Autor: Danijel Berković/Pixsell Danijel Berković/Pixsell

Ni najljepši make up uz podočnjake na izgleda dobro- Zamislite samo osobu lijepih očiju i predivno našminkanih usana sa crvenim ružem i onda su tu podočnjaci koji cijeli dojam pokvare. Osoba s izraženim podočnjacima uvijek izgleda umorno i po nekoliko godina starije nego što jest. Tada nastupaju korektori.

 | Autor: arhiva arhiva Korektor u kutijici, NARS, net-a-porter.com, 225 kn

Vrlo bitan korak prije svakog make up-a je dobro očišćeno lice i nahranjeno hidratantnom kremom. Tada preporučujem prvo nanijeti tekući puder (jer on najčešće ima neku pokrivenu moć) pa tek onda vidimo koliko nam je još korektora potrebno. Pretpostavljam da vas katkad zbunjuje tako velika ponuda i da je teško izabrati koji je za vas "taj". To je uvijek vrlo individualno, međutim educiranjem svakako možete suziti izbor i poštedjeti se kupovine bespotrebnih proizvoda.

 | Autor: arhiva arhiva Korektivni puder, Vichy Dermablend, ljekarne, 171 kn

Korektori postoje u sticku, u kutijici, u tubi, s aplikatorom, u olovci i highlighter. Svaki od njih je dobar za nešto. Za dobro prekrivanje podočnjaka, svakako bih izdvojila korektore u sticku, korektore u kutijici i korektor s aplikatorom. Korektor u sticku i kutijici je prilično guste teksture, odlično pokriva, ali u tom slučaju nikako ne zaboravite prethodno nanijeti dobru kremu da bi ga lakše aplicirali. 

 | Autor: Danijel Berković/Pixsell Danijel Berković/Pixsell

Aplicirati možete prstima, kistom ili spužvicom (Beauty blender), samo na odrađeno područje lica. Nikako nemojte razvlačiti jer ćete raznijeti korektor na neželjena mjesta, a najmanje će ostati tamo gdje je najpotrebnije. Korektor s aplikatorom je nešto nježnije teksture i možda lakši za nanošenje, ali isto tak omalo manje pokrivne moći. Za žene koje ne koriste puder, on je izvrstan izbor. Ima malo veću pokrivnu moć od pudera, a nanosi se lako. Nakon nanošenja korektora nikako ne preskačite puder u prahu ili kamenu, on vam pomaže da i do 16 sati zadrži korektor na željenim područjima i sprječava gomilanje korektora u porama i borama oko očiju.

 | Autor: arhiva arhiva Korektor sa spužvicom, Burberry Beauty, net-a-porter.com, 225 kn

Sada kada ste sve ovo usvojile, preostaje mi samo još objasniti ponešto igru svjetlosti na licu, a za to nam služe highlighteri. Oni nemaju pokrivnu moć, ali imaju reflektirajuća svojstva koja lome svjetlost kako bi se smanjila područja koja su u sjeni. Sve skupa navedeno ne smije se koristiti u prevelikim ni u premalim dozama jer se tada postiže kontraefekt. Korektor koristite isključivo u jednoj nijansi svjetliji od tekućeg pudera. A uz pomoć pudera u prahu ili kamenu to sve spojite u cjelinu, jer u prvotnom dobivate izgled "pande" i ističete podočnjake još više. 

Kolumna je preuzeta iz novog broja Budi.In Chica koji je na kioscima. Na 172 stanice glossy magazina očekuje vas još puno beauty tema, ekskluzivnih priča i modnih trendova. Magazin, uz koji na dar dobivate i kremu za ruke od 25 ml, stoji 25 kuna.

 | Autor: arhiva arhiva

Photo: Danijel Berković/Pixsell

Komentari 0