Beauty

Prehranom poboljšajte izgled stražnjice

Otkrijte i tko su vaši najbolji saveznici u borbi protiv celulita te koje masnoće smijete koristiti

Slatkiši i fast food odlaze izravno u vašu stražnjicu i narušavaju njezin izgled. Međutim, male promjene u režimu prehrane pomoći će vam da napravite balans u odnosu mišića i masnoća. Evo kako vam to može poći za rukom:

Oslonite se na proteine
Obrok bogat proteinima iz namirnica, kao što su piletina, puretina ili jaja, pomoći će vam da izgradite mišiće, i smanjit će mogućnost skladištenja masnoće, jer stabilizira razinu šećera u krvi. Posebno je korisna riba poput lososa i sardine, jer sadrži omega-3 masne kiseline, koje prirodno sagorijevaju masnoće.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

Jedite zdrave masnoće
Mononezasićene masnoće kojih ima u koštunjavim plodovima, maslinovom ulju i avokadu ubrzavaju protok krvi i sprječavaju taloženje masnih naslaga. Jedan od najvećih trendova u prehrani jest korištenje kokosovog ulja, jer naše tijelo troši veliki broj kalorija kako bi razgradilo lance masnih kiselina u njegovom sastavu, pa se na taj način smanjuje ukupan kalorijski unos. Ono je dobar izvor energije, ubrzava metabolizam, a pritom je i odličnog okusa.

Smanjite unos ugljikohidrata
Dijelovi tijela na kojima se talože masne naslage s razlogom su slične teksture kao bijeli kruh ili tjestenina. Jednostavni ugljikohidrati se lako pretvaraju u masnoće i uzrokuju nadutost, to jest zadržavanje tekućine u organizmu. Umjesto njih, birajte zdraviju alternativu – žitarice od cijelog zrna, integralnu rižu, slatki krumpir (batat) ili quinoju. Također, vodite računa o količini. Porcija ugljikohidrata ne bi trebala biti veća od veličine vašeg dlana. Citrusi su saveznik broj jedan Zbog dugotrajnog sjedenja, protok krvi u predjelu stražnjice se usporava. Grejpfrut, limun, naranče i limeta potaknut će cirkulaciju i pomoći u borbi protiv celulita.

 | Autor: Instagram/Nives Celzijus Instagram/Nives Celzijus

Citrusi su saveznik broj jedan
Zbog dugotrajnog sjedenja, protok krvi u predjelu stražnjice se usporava. Grejpfrut, limun, naranče i limeta potaknut će cirkulaciju i pomoći u borbi protiv celulita.

Photo: Davor Puklavec/ Pixsell

Komentari 0