Beauty

Prečica do savršene manikure: Pratite ove korake za lijepe nokte

Priprema je pola posla, a od sada i kod kuće možete napraviti savršenu manikuru kao u salonu. Samo pratite ove korake...

KORAK 1

Pripremite nokte

Najbolje bi bilo da poput profesionalca sjednete za stol kako bi vam dlanovi bili na ravnoj podlozi. Podmetnite papir ili ubrus da biste izbjegli mrlje ako se lak prolije. Skinite lak s noktiju (ako ga imate), a zatim operite ruke.

KORAK 2

Izrežite, isturpijajte i ispolirajte

Ako je potrebno, skratite nokte grickalicom ili škaricama. Potom ih turpijajte (uvijek u istom smjeru) kako biste dobili željeni oblik (aktualni trendovi nalažu četvrtaste nokte s blago zaobljenim rubovima). Ispolirajte ploču nokta turpijom za poliranje i sjaj (nikako šmirglastom stranom) da biste dobili glatku površinu.

KORAK 3

Potisnite zanoktice Omekšajte kožu oko nokta uljem ili losionom pa je nježno pogurajte štapićem za zanoktice. Uloga zanoktica jest da štite nokte od bakterija i čine ih mekanim, te ih nemojte rezati kako biste izbjegli infekciju.

KORAK 4

Napravite piling

Istrljajte ruke, zglobove i podlaktice pilingom za ruke koji će odstraniti odumrle stanice kože i obnoviti vlažnost. Posebnom četkom za nokte očistite ih s donje strane. Operite ruke i dobro ih osušite.

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

KORAK 5

Hidratizirajte ruke

Ovaj korak je vrlo bitan kako biste kasnije lakše nanijeli lak. Iskoristite priliku i napravite masažu šaka i dlanova – to što niste u spa centru ne znači da se ne trebate opustiti i uživati! Na kraju, prebrišite svaki nokat odstranjivačem laka kako biste uklonili višak masnoće.

KORAK 6

Nanesite podlogu

Podloga za lak hidratizira i štiti nokte, a sprječava i krzanje laka. Najbolje bi bilo da, počevši od baze, između nanošenja svakog narednog sloja prođe dvije minute.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

KORAK 7

Nanesite prvi sloj laka za nokte

Na redu je zabavni dio! Nanesite sloj trendi boje vodeći računa o tome da četkicom zahvatite što veću površinu nokta, od zanoktica sve do kutova noktiju. Maksimalno prekrivanje već u prvom sloju znatno će olakšati nanošenje sljedećeg sloja.

KORAK 8

Nanesite drugi sloj laka za nokte

Nakon dvije minute namažite i drugi sloj laka. Određene nijanse zahtijevaju nanošenje dodatnog sloja boje kako bi se postigao puni intenzitet i potpuno prekrivanje.

KORAK 9

Nanesite nadlak

Nadlak štiti manikuru od oštećenja i daje noktima dodatni sjaj.

KORAK 10

Očistite rubove noktiju i pustite neka se lak osuši

Štapić za uši natopite odstranjivačem laka i obrišite eventualne pogreške. Pričekajte da se lak osuši dodatnih pet minuta, i dobili ste savršene nokte... kod kuće!

Photo: Guliver Image/Getty Images

Komentari 0