Beauty

Prala sam kosu 5 dana samo u vodi - ovo je rezultat!

"No poo" trend pranja kose zahvatio je brojne djevojke i žene diljem svijeta pa je tako i novinarka miss7 odlučila reći "ne" šamponima i pet dana koristiti isključivo vodu za pranje kose...

Kako imam "prokletstvo" da kosu moram prati baš svaki dan (ako ne želim da bude masna), tražila sam različita rješenja da se to napokon promjeni. Tako sam guglajući naletjela na "no poo" beauty trend pranja kose samo u običnoj vodi. Čitala sam iskustva brojnih djevojaka i žena koje su ga isprobale, a iskustva su bila uglavnom pozitivna, i nadala sam se da je to moj spas od svakodnevnog pranja kose. Ipak, i tijekom testiranja sam kosu prala svaki dan - što u nadi da će se brže prestati mastiti, što zbog potreba o kojima ću pisati nešto kasnije. Za ovaj eksperiment trebala mi je samo voda iz slavine i moja kosa. Pomislila sam: Može li biti jednostavnije? 

Prvi dan

Prije nego što sam krenula u ovaj eksperiment, očekivala sam da ću ostati bez pola kose i da će je biti nemoguće počešljati. Jasno je, dakle, da sam onda nakon prvog pranja bez šampona ostala u blagom šoku. Četka mi je samo klizila niz kosu, što mi se u posljednje vrijeme uz pomoć nekoliko preparata za njegu kose nije događalo. Ok, to je bio prvi pozitivni šok, a onda je uslijedio i drugi. Kada sam osušila kosu, bila je tako sjajna i meka, ali nije imala nikakvog mirisa. Ono što me brzo probudilo iz sna o savršenom rješenju za masnu kosu bilo je, svakako, masno tjeme. Premda nije bilo tako strašno, bilo je dovoljno da ostatak dana provedem svezane kose. Pomislila sam: Sutra će sigurno biti bolje. 

Možda vas zanima Brzo i lako: Zaštiti svoju kosu od ljetnih vrućina u 3 koraka Rubrika Life&style Life&style

 | Autor: miss7 miss7

Drugi dan

Kako sam rekla, cijeli prvi dan provela sam u uvjerenju da će mi kosa nakon drugog pranja biti nešto manje masna i da je možda neću morati svezati, ali rezultat je pokazao drugačije - bila je masnija nego prvi dan. Iako se i dalje jako lijepo češljala (kao i prvoga dana). Moram napomenuti kako tijekom ovog testiranja nisam koristima ama baš nikakve proizvode za njegu kose, čak ni prirodne. Htjela sam vidjeti kako funkcioniraju isključivo moja kosa i voda. To znači da šampon za suho pranje nije dolazio u obzir pa sam i drugi dan provela na poslu svezane kose, kao i na tekmi kada je igrala Hrvatska protiv Engleske. Nisam spomenula da mi je masna kosa najveća noćna mora - onda možeš pretpostaviti da mi nije bilo baš najugodnije među svim tim silnim navijačima na Trgu. 

 | Autor: miss7 miss7

Treći dan

Pomislila sam kako će treći dan biti prilično izazovan za moju kosu budući da sam večer prije provela u zadimljenom prostoru i da će moja kosa imati miris pepeljare čak i nakon pranja, ali sam se na kraju ponovno ugodno iznenadila. Iako se kosa prije pranja (i tijekom) osjetila po neugodnom mirisu dima, nakon što sam je osušila, taj je miris u potpunosti nestao. Kosa je jednostavno bila bez mirisa. I dalje sam je češljala ljepše nego ikada prije i bila je sjajna i meka, ali je bila još masnija nego prethodnih dana. To je ponovno značilo samo jedno - svezana kosa!

 | Autor: miss7 miss7

Četvrti dan

Sada sam već postala svjesna da mi je kosa svakim danom sve masnija i da joj bez šampona, nema pomoći. Kao što možeš i sama vidjeti, četvrti dan kosa je bila još masnija. I to dosta! Već tada sam bila na li-la da je ponovno operem u šamponu jer je bilo prilično jasno da moj eksperiment neće imati pozitivan zaključak. Ipak, u meni je tinjala neka nada da će se situacija preokrenuti u moju korist i da ću sutra osušiti kosu, a ona neće biti masna. Odlučila sam pokušati još jedan dan. 

 | Autor: miss7 miss7

Peti dan

Peti, a ujedno i posljednji dan ovoga testiranja kosa mi je, očekivano, bila najmasnija (što se i vidi iz priloženog). To je bilo sasvim dovoljno da je još istu večer operem sa šamponom, i  to sam je šamponirala dva puta (inače jednom) jer joj je, očigledno, kronično nedostajao šampon. Moram priznati da mi je već postalo stvarno neugodno izlaziti među ljude s tako masnom kosom pa sam, zapravo, zbog toga prekinula testiranje koje je trebalo potrajati puno duže

Možda vas zanima 5 razloga zašto tvoja kosa djeluje tanko Rubrika Beauty Beauty

 | Autor: miss7 miss7

Na kraju sam zaključila da više neću provoditi ovakve eksperimente i da ću se, ipak, čvrsto držati šampona i drugih proizvoda za njegu kose (bez obzira što sam se tijekom ovog testiranja lakše češljala).

Photo: miss7

Komentari 0