Beauty
Poznata frizerka i hair stilistica otkriva sve tajne najljepših šiški Poznata frizerka i hair stilistica otkriva sve tajne najljepših šiški Poznata frizerka i hair stilistica otkriva sve tajne najljepših šiški Poznata frizerka i hair stilistica otkriva sve tajne najljepših šiški Poznata frizerka i hair stilistica otkriva sve tajne najljepših šiški Poznata frizerka i hair stilistica otkriva sve tajne najljepših šiški Poznata frizerka i hair stilistica otkriva sve tajne najljepših šiški 1/12 Poznata frizerka i hair stilistica otkriva sve tajne najljepših šiški Poznata frizerka i hair stilistica otkriva sve tajne najljepših šiški Poznata frizerka i hair stilistica otkriva sve tajne najljepših šiški Poznata frizerka i hair stilistica otkriva sve tajne najljepših šiški Poznata frizerka i hair stilistica otkriva sve tajne najljepših šiški

Poznata frizerka i hair stilistica otkriva sve tajne najljepših šiški

Petra Granić Glowatzky milijun je puta radila šiške, pa ako nekoga o tome treba pitati, onda je to ona

Mnoge od nas zalijepile smo se za šiške u neko doba, u nekoj životnoj fazi kad jednostavno želimo - instantnu promjenu. Sjećam se Linde Evangeliste s njezinim ultrakratkima visoko na čelu, čak sam i ja nosila slične. Došla sam frizerki i samo rekla - reži, što kraće. Razlog? Više se ne sjećam. Možda ste ipak za one neke fluidne, šlampave, popw ut onih Jane Birkin ili Emanuelle Alt? Naša poznata frizerka i stilistica kose Petra Granić Glowatzky milijun je puta radila šiške raznih dizajna, od onih superkratkih do dugačkih, gotovo neprimjetnih. Ona je jedna od onih koje će za ovaj detalj na frizuri uvijek dati glas.

- Šiške mogu pristajati svakom obliku lica. Istina, u prednosti su osobe s ovalnim licem koje se mogu igrati s bilo kojom dužinom i formom, krutim, oštrim rezom ili mekim linijama šiški - ističe Petra Granić Glowatzky. No iz iskustva govorim da šiške mogu nositi i ostali oblici lica. Ima jedna bitna stvar u vezi ove kreacije na kosi - ako imate krute, čvrste crte lica ili lagane nepravilnosti, a želite ih smanjiti, preporučam šiške svjetlije nijanse od tona vaše kose ili neka ta boja uokviruje lice, može biti nanesena parcijalno. Ima još jedna mala tajna - imajte stav, gard, sigurnost i potaknite svoju osobnost upravo šiškama. One vam mogu dati ono nešto posebno, pogotovo ako još k tome volite i eksperimentalan make-up. E, sad, kako održavati šiške? Istina da one zahtijevaju više pažnje, ali nije teško ući u rutinu održavanja. Ako imate neki zvrk koji nepravilno pada prema čelu, jednostavno ga prije sušenja sredite s malo pjene te češljajte u suprotnom smjeru prirodnog rasta u laganoj brzini fena i češlja ili četke. Pritom pazite da fen ne puše direktno na lice jer će se kosa posložiti skroz neuredno.

 | Autor: Danijel Berković/PIXSELL Danijel Berković/PIXSELL Izvor toplog zraka postavite iznad šiški i malim brzim pokretima fena sušite od tjemena prema čelu. Nemojte se bojati napraviti promjenu na kosi jer ona je dobra. Šiške jedino znaju biti mali problem kad je ljeto, vruće je, a čelo se znoji. Onda predlažem nošenje malo na stranu, kaže Petra. Iako, uredne šiške uvijek djeluju nekako super sređeno, ženstveno, zavodljivo, kao da je žena ovog trenutka izašla iz salona. U tome nam pomažu formule koje na nama koriste profesionalci, ali i kućne tubice koje nabavljamo upravo u salonima ili drogerijama, parfumerijama... Često u imenu imaju naziv “sleek” ili “frizz” - to znači da ćemo postići onu glatku, sjajnu, ravnu kosu, a šiške će genijalno sjesti na čelo. Dobri su i silikoni koji peglaju vlas i vidno je sređuju. Sve su popularniji i “jedan u pet” tretmani koji istodobno kosi daju blistavu nijansu, sjaj, raspetljavaju je, zaglađuju... To je ono što nam treba kad šiške ne slušaju. Aktivni sastojci uključuju pšenične proteine, med, aloe veru, bademovo i maslinovo ulje... Nadalje, odlični su za sve skupa hidratizirajući šamponi koji će vlasima dati vlagu i ona će se pokazati u najboljem svjetlu. Budući da šiške privlače pozornost na vrhove kose posred čela, predlažem igru nijansama - isprobajte neke fora pramenove ili obojite vrh u neku drugu boju. Stilisti kose ovdje imaju masu ideja, vidjeli smo neke od njih na teatralnim modnim revijama, gdje je kosa poprimila neki ludi uzorak... Petra Granić spomenula je ekspresivan make-up, a mi smo u kombinaciji sa šiškama izabrali jednu fenomenalnu igru crnom linijom oko oka. Potom je jedna druga Petra, slavna vizažistica Sever, pričala upravo o tom genijalnom dodatku koji slavu vuče još iz doba Kleopatre.

 | Autor: Danijel Berković/PIXSELL Danijel Berković/PIXSELL - Crna olovka može se pohvaliti čak i većom popularnošću od tuša zbog upotpunjavanja gotovo svakog make-up looka - kaže Petra Sever i nastavlja:

“Poznato je da crna olovka smanjuje oko ako je nanesete na donji dio kapka, takozvani waterline. No u slučaju smokey eyesa i osjenčanog oka te u kombinaciji sa sjenilom, ona je nezaobilazna jer ističe dubinu oka i čini ga vizualni većim. Kada poželite dojam gušćih trepavica, nanesite crnu liniju dužinom gornjega kapka. Hit je i mačkasti izgled, gdje je važno uviti crnu liniju prema gore, na vanjskom dijelu oka”. Ako ste još i za neke cool nijanse, uz šiške i crno obrubljeni pogled, ubacite u taj stilski koktel sočan pigment, opako dobar ruž ili plavo sjenilo. Osamdesete su se vratile u punom sjaju, a na tebi je da smisliš vlastitu formulu, inspiracija je tu!

Photo: Danijel Berković/PIXSELL

Komentari 0