Beauty

Postojan make up u novogodišnjoj noći

Poznata i kao 'najdulja noć u godini', novogodišnja noć pred nas postavlja velike izazove: moramo se dobro zabaviti, vidjeti drage ljude, ponekad biti na više mjesta u isto vrijeme, ali i zablistati. Kako bi vaš make up bio postojan, evo nekoliko trikova.

Pologa koja traje i traje

Podloga je temelj svakog make upa pa je vrlo bitno da se nanese što je moguće bolje. Lice prvo treba dobro hidratizirati kremom ovisno o stanju vaše kože. Nakon kreme nanesite tekući puder odgovarajuće nijanse. Boju odabirete tako da isprobavate na vratu, ne na rukama, jer boja kože na rukama i licu ne mora biti ista.

 | Autor: Thinkstock Thinkstock

Nakon tekućeg pudera dolazi korektor. Njega nanosite na područje oko očiju i na sve druge nepravilnosti koje imate na licu. Već sam pisala o podočnjacima i kojim bojama ih prikrivate, ali evo i mali podsjetnik. Ljubičaste podočnjake prekrivamo žutim korektorom a plave narančastim. Ako imate crvenilo na licu, prekrivate zelenim korektorom. Nakon što ste nanijeli tekući puder i korektor sve zamatirajte puderom u kamenu ili prahu. Tako ćete stvoriti dobru podlogu da vam izdrži cijelu novogodišnju noć.

Sjenilo koje plijeni poglede

Koliko dugo će vam trajati sjenilo jako ovisi o dobro napravljenoj podlozi. Prije nego nanesete sjenilo stavite korektor i zamatirajte puderom u kamenu ili prahu. Tako vam se sjenilo neće skupljati u pregibu.

 | Autor: Thinkstock Thinkstock

Ako stavljate sjenilo u kremi tada nemojte matirati puderom već stavite samo primer na kapke i na njega sjenilo. Kod sjenila u kremi je nemoguće očekivati da će trajati cijelu noć bez da se ne pomakne jer krema ima tendenciju da klizi s kapka. Ako vam je bitno da vam make up izdrži cijelu noć moj je savjet da se odlučite za praškasto sjenilo jer je ono najpostojanije.

Ruž otporan na poljupce

Ruž je proizvod koji je nemoguće zadržati cijelu noć na usnama bez popravka pogotovo ako se pije i jede. Kako bi ga zadržali što duže, odnosno kako bi kasnije imali što jednostavnije korekcije bitno je prvo da usne obojate olovkom, ne samo rub nego i unutrašnjost.

 | Autor: Thinkstock Thinkstock

Nakon olovke nanesite ruž za usne. Kada ste to napravili uzmite papirnatu maramicu i razlistajte je na tanke slojeve. Uzmite jedan sloj, prislonite na usne i preko maramice kistom prepudrajte puder u prahu. Nakon toga maknete maramicu i ponovo nanesete ruž za usne. Ovim postupkom ste dobro zafiksirali usne tako da ćete tijekom večeri samo lagano popraviti ruž i neće vam kompletno nestati s usana.

Više slika pogledajte u galeriji...

Photo: Thinkstock

Komentari 0