Beauty

Pomakni se, Kylie Jenner: Znanost otkriva savršen oblik usana

Rezultati istraživanja koje je otkrilo kakve ženske usne preferira većina, ne poklapaju se s onim što žene žele

U doba selfija, više žena no ikad teži savršenim usnama i upravo je zato plastični kirurzi bilježe rekordan broj operacija njihovog povećanja. No kako to izgledaju savršene ženske usne? Isto su se zapitali i istraživači sa Sveučilišta u Kaliforniji, a rezultati njihove studije otkrili su mišljenje većine. 

 | Autor: Getty Images Getty Images

Ispitanicima su prvo prikazane fotografije mlade žene s različitim veličinama usana i morali su svaku ocijeniti brojkom od 1 do 10. Tim postupkom istraživači su utvrdili idealnu veličinu usana, odnosno postotak površine lica koji zauzimaju. 

Zatim su im pokazali drugi niz fotografija, na kojoj su manipulirali odnosom gornje i donje usne, kako bi odredili savršen omjer. 

Krajnji rezultati otkrili su kako ispitanici preferiraju 50 posto veće usne od njihove prirodne veličine, koje zauzimaju oko 10 posto površine donje trećine ženskog lica. Također, draže im je kad je donja usna dvostruko veća od gornje, a najbolji primjeri takvih usana su one kao kod manekenki Mirande Kerr i Alessandre Ambrosio

 | Autor: Getty Images Getty Images

Rezultati studije koji kažu kako ispitanici preferiraju veću donju od gornje usne iznenadili su istraživače, jer trendovi u plastičnoj kirurgiji otkrivaju kako više žena traži veću gornju usnu.

Photo: Getty Images

Komentari 0