Beauty

Po čelu, vratu, rukama... Kako ukloniti mrlje od boje za kosu?

Pomoćnik broj jedan vam je vlastita kosa, a ako to ne upali, tu su i druga sredstva koja sigurno već imate kod kuće

Odlučili ste napokon sami obojiti kosu i uspjelo vam je, no ostale su neisperive mrlja na čelu, rukama, vratu... To vam se kod frizera nikada nije dogodilo, pa se niste sjetili ni zapitati ih koje su njihove tajne, a ne želite ići na posao s mrljom posred čela. Što sad? Bez brige, te mrlje nisu trajne, a u budućnosti ćete ih najlakše ukloniti odmah pri ispiranju boje. Jedino što vam treba je vaša kosa, koja će u ovom slučaju poslužiti kao savršena četka za uklanjanje boje s tijela. Ako ste boju već isprali i osušili kosu, tu su i drugi načini za rješavanje mrlja, a na vama je da odaberete omiljeni: 

1. Uz rub kose nanesite dječje ulje za tijelo ili maslinovo ulje. Oni će smanjiti zadržavanje boje na koži i ostavljanje mrlja. Nakon bojenja, malo vate umočite u jabučni ocat i odstranite uljem omekšale mrlje.

 | Autor: Getty Images Getty Images

2. Pomalo neobičan, ali vrlo djelotvoran način uklanjanja mrlja je nanijeti malo boje na zahvaćena područja, utrljate i odstranite ručnikom umočenim u toplu vodu. Naime, osušenu boju na vašoj koži svježa će rastopiti i olakšati njezino uklanjanje. (Priznajte, ovo ste sigurno već radili s lakom za nokte)

3. Pomiješajte žlicu sode bikarbone i nekoliko kapi svježeg limunovog soka. Pomoću čiste gaze smjesu nanesite na mrlje, te nježno trljajte i isperite mlakom vodom. Soda djeluje kao abrazivno sredstvo čiju jačinu će limun dodatno pojačati.

4. Trećinu žlice vazelina pomiješajte s malo palente i utrljajte na kožu, a nakon nekoliko minuta pomoću vate umočene u jabučni ocat odstranite smjesu.

5. Ako ste bojom za kosu uprljali ruke nanesite na njih smjesu tekućeg deterdženta pomiješanog s pola žlice sode bikarbone. Utrljajte na suhu kožu par minuta i isperite pod mlazom mlake vode.

Photo: Guliver Image/Getty Images

Komentari 0