Beauty

Plavušama treba posebna njega kose

Plava kosa uvijek izgleda ženstveno i profinjeno, ali samo ako je dobro obojena i pažljivo njegovana.

Maska za kosu vaš je najbolji prijatelj. Koristite je dva puta tjedno, držite se savjeta na pakiranju i kroz nekoliko tjedana ćete vidjeti veliku razliku. Ako imate problema s izbijanjem žutih i narančastih tonova – nabavite ljubičasti šampon za plavuše. No nemojte ga koristiti sa svakim pranjem kako kosa ne bi postala sivkasta. Dva puta tjedno biti će dovoljno. Ako imate veliki izrast, a ne stignete frizeru, isprobajte jedan od ova tri trika: pošpricajte izrast sa šamponom u prahu koji će ga malo izblijediti, napravite valoviti, pomalo raščupanu seksi frizuru ili širokom četkom nanesite malo pudera u bež boji i lagano raščešljajte.

 | Autor: Getty Images Getty Images

Naravno, najbolja opcija je olovka za brzo kamufliranje izrasta koja se može nabaviti u drogerijama. Sprej za sjaj kose idealan je za plavuše. Zbog tamne boje, brinete imaju prirodan sjaj, no plavušama je to teže postići. Zato su tu mali pomagači u bočicama. Ako ste zadovoljne bojom, bilo bi idealno da svaki mjesec bojite samo izrast, a tek svaka 3-4 mjeseca cijelu kosu. To će puno značiti za zdravlje vaše kose. Prije ulaska u bazen, kosu smočite vodom iz boce. Ako je već mokra, kosa će upiti manje klora, pa će biti i manja vjerojatnost da će dobiti zelenkasti odsjaj.

Uložite u šampone namijenjene plavoj kosi. To nije samo marketinški trik – oni će pomoći da vaša boja ostane svježa, a kosa izgleda meko i njegovano. Ako vam kosa izgleda oštećeno, i između pranja povremeno našpricajte regenerator koji se ne ispire po duljini. To će pomoći pri raščešljavanju te dodatno nahraniti kosu. Ako niste sigurni hoće li ti pristajati nijansa plave kose koju želite isprobati, samo pogledajte boju svog tena. Hladnijim nijansama tena pristaju i hladnije nijanse plave boje, dok žućkasti tonovi bolje pristaju ženama s toplijim nijansama. Pokušajte izbjeći pretjerano izlaganje kose suncu pod svaku cijenu. Za vrijeme ljetnih dana nosite marame i šešir, a kosu prekrijte sprejem s visokim faktorom.

Photo: Getty Images

Komentari 0