Beauty

Pitale smo vizažista kako se šminkati sa 20, a kako sa 40 i više

Dobro je poznata činjenica da godine diktiraju pravila nanošenja make upa. Pitale smo stručnjaka kako se trebaju šminkati žene različitih životnih dobi

Unatoč tome što ga volimo, make up često predstavlja pravi problem ženama. Naime, nepravilno šminkanje može nam izazvati više štete nego koristi, naglasiti neželjene bore i dodatno nas postarati. Isto tako, pravilno nanošenje make upa pomaže nam da naglasimo svoje najbolje osobine i čini da izgledamo barem desetljeće mlađe. Vizažist Karlo Rusan otkrio nam je što je poželjno (i dopušteno) u kojoj životnoj dobi: 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ruka Beauty (@rukabeauty) on

Dvadesete

Dvadesete su za eksperimentiranje, što stilovima, što s bojama. Traženje osobnosti kroz šminku i modu. Period kad granice ne postoje. Šljokice, shimmer, mat, jake oči i jaka usta - sve je dobrodošlo!

Tridesete

Žena u tridesetima je već prošla fazu eksperimentiranja i zna što želi i što joj dobro stoji. Preko dana je to poslovan neutralni look, a za posebne prigode i dalje je prisutan i poželjan smokey.

Možda vas zanima Genijalan beauty trik: kockica leda za savršeni make up! Rubrika Beauty Beauty

Četrdesete

U četrdesetim godinama žena izlazi iz mora sedefastih sjenila i zadržava se u mat zemljanim nijansama što se tiče očiju. Poželjno je više se bazirati na prozračan ten i usne. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ruka Beauty (@rukabeauty) on

Pedesete

Žene se uglavnom u pedesetima prestaju šminkati redovito. Upravo zato potrebno je naglasak staviti na njegu kože. Ako se šminkaju, žene u ovoj životnoj dobi trebale bi koristiti što manje pudera i teških podloga jer upadaju u bore i naglašavaju ih. Isto tako, naglasiti obrve, trepavice i usne te izbjegavati tamne nijanse oko očiju.

Photo: miss7/Srecko Rundic

Komentari 0