Beauty

Pet zapovijedi lijepe i mladolike kože koje što prije moramo naučiti

Za lijepu kožu potrebno je puno truda, a na ova zlatna pravila njege kože nikad ne smijete zaboraviti

Briga za kožu nikad ne prestaje. Bez obzira na vaše godine, svako vrijeme je pravo vrijeme da naučite kako njegovati kožu lica, gdje možda griješite i na što ne obraćate pažnju. Danas otkrivamo pet zapovijedi njege kože koje (ako već niste) ODMAH trebate naučiti, usvojiti i više nikad ne zaboraviti...

1. Dodajte vodu

Svaka briga za kožu počinje vodom. Čak i ako pijete dovoljno tijekom dana, ne zaboravite na noćni unos. Osim tankih, izdajničkih linija, suha koža također ima slabiju moć regeneracije. Kako je najbolje hidratizirati? Birajte kreme koje sadrže shea maslac, petrolej (glavni sastojak vazelina) ili ako ste skloni aknama, silikon. 

2. Brinite o porama

Opsjednuti ste porama? I trebate biti! Koža kroz njih diše zbog čega često akumuliraju prljavštinu i masnoću. Spas potražite u gelovima za pranje sa salicilnom kiselinom koja rastapa masnoće i mrtve stanice kože.

 | Autor: Shutterstock/Instagram Shutterstock/Instagram

3. Prehrana utječe i na lice

Ako loše jedete, to će se prvo vidjeti na vašem tenu! Dermatolozi predlažu konzumiranje zdravih masnoća, a to su prije svega one koje se nalaze u avokadu, ribljem ulju, lanu.... Tajna ljepote nalazi se i linoleinskoj kiselini koja pomaže koži da zadrži vlagu. Ne zaboravite ni na dnevnu dozu antioksidansa - voće i povrće dobri su na tanjuru, baš kao i u kozmetici.

4. Zbogom pušenju, alkoholu i slatkišima

Pušenje je štetno za zdravlje, dakle štetno je i za izgled. Osim žutih noktiju i zadaha, cigareta slabi proizvodnju kolagena i elastina u koži te dovodi do nastanka bora. Alkohol nije iznimka. Vino je možda dobro za srce, ali razmislite koliko vam je vrijedna čaša više. Na šećer također zaboravite. Dermatolozi kažu da šećer blokira sposobnost obnavljanja oštećenog kolagena. 

 | Autor: Getty Images Getty Images

5. I za kraj - zaštita!

Ako stvarno želite aristokratski ten, zaboravite SPF niži od 30. Na lice nanosite količinu koja stane u čajnu žličicu, a na tijelo ekvivalentno sadržaju čašice za rakiju. Ne zaboravite redovito nanošenje zaštitnog faktora tijekom dana, primjerice kada se vraćate kući s posla. Ako ste na terenu, u idealnim okolnostima trebalo bi nanositi zaštitni faktor svaka dva sata. Mislite na posljedice!

Photo: Getty Images

Komentari 0