Beauty

Pet razloga zašto trebate koristiti ruž za usne

Ruž nije samo modni ili beauty detalj - postoje fantastični razlozi zašto ga je dobro koristiti

Usne nemaju masnih žlijezda, pa lako dehidriraju (a na to se žali 57 posto žena)! Stoga brojni proizvođači kozmetičkih proizvoda u sastav ruža dodaju sastojke koji vraćaju hidrataciju usnama, te emulzije bazirane na glicerinu i nekim biljnim uljima.

 | Autor: Danijel Berković/Pixsell Danijel Berković/Pixsell Zbog ruža usne izgledaju punije

Zahvaljujući vosku, vaše usne će izgledati punije. Osim toga, sjaj koji se nalazi u ružu istaknut će njihovu "reljefnost".

 Ako sjaje usne, sjaji cijelo lice

Čak i ako ste umorni, izgled možete osvježiti pravilnim odabirom ruža. Ako je vaša kosa plava ili svijetlosmeđa, odaberite ružičastu ili bordo nijansu. Smeđokose će djelovati svjetlije nanesu li ruž u boji fuksije ili šljive. Kad ste umorne, izbjegavajte narančaste i ljubičaste nijanse.

Štiti usne

Nove generacije ruževa sadrže i zaštitne sastojke, te su usne manje izložene štetnom djelovanju sunčevih zraka. Kada kupujete ruž, provjerite da li sadrži UV filter. Tako ćete ih zaštititi od prijevremenog starenja.

Ruž pomlađuje

S godinama, vaše usne postaju sve tanje i uže. No, i to možete "popraviti" ružem za usne. Pojedini već sadrže sastojke za obnavljanje usana u zrelim godinama. Prije nanošenja ruža, najprije olovkom uokvirite usne malo iznad ruba vaših usana, kako se ruž ne bi "širio" u uspravne bore, nastale na rubovima. Tamnijom olovkom pojačat 3D dojam usana.

Photo: Getty Images

Komentari 0