Beauty 25. svibnja 2016.

Pet "loših" stvari koje su zapravo dobre za kožu

Guliver Image/Getty Images.

Naizgled nezdrave namirnice i kozmetički preparati koje ste možda izbjegavali kako ne biste naškodili ljepoti i sjaju vaše kože zapravo imaju blagotvoran učinak! Otkrivamo vam pet "štetnih" (s)tvari dobrih za kožu.

ČOKOLADA (Jeee!)

Znanstveno je dokazano da čokolada (zbog kakaa) ublažava suhoću kože, potiče cirkulaciju i povećava otpornost na djelovanje sunčevih zraka – i sve to zbog bogatog sadržaja antioksidanata.

 | Autor: Thinkstock Thinkstock

VOĆNI SOKOVI

Iako ih prati loš glas zbog šećera, voćni sokovi su, zbog visokog sadržaja antioksidanasa (osobito sok od brusnice i nara), korisni za kožu. Ipak, zadržite se na jednoj maloj čaši dnevno.

ULJNA SREDSTVA ZA ČIŠĆENJE KOŽE

Ona su zapravo korisna za masnu kožu, pogotovo ako sadrže emulzijska ulja, kao što su vitamin E i ricinus. Zašto? Zato što ova ulja razgrađuju i rastvaraju nečistoće i masnoću, a ne isušuju kožu, poput agresivnijih preparata za čišćenje.

POMFRIT

Dobro, ovo jelo baš i nije korisno za kožu, ali suprotno uvriježenom mišljenju, prženi krumpirići (i druge masne namirnice) ne izazivaju pojavu akni. Dobro je znati!

 | Autor: Thinkstock Thinkstock

ZNOJ

Apsolutna je predrasuda da znoj potiče ili izaziva pojavu prištića. Naprotiv, znojenje je odlično za kožu, jer otvara pore, omogućava izbacivanje nečistoća i, generalno, omogućava pravilnu funkciju kože. Savjeti + Što morate, a što ne smijete raditi za dobrobit vaše kože?

MORATE:

● Hidratizirati

● Temeljito čistiti

● Piti vodu

● Provjeravati madeže

● Raditi blagi piling

NE SMIJETE:

● Prečesto dodirivati kožu

● Koristiti previše preparata

● Istiskivati prištiće

● Ići u solarij

● Biti opsjednuti kožom!

Komentari 0