Beauty

Pet grešaka sa suhim šamponom koje ste barem jednom učinili

Sve znamo kakvu moć ima suhi šampon i zašto je toliko važna stavka u našoj rutini njege i oblikovanja kose

Suhi šampon nas može spasiti u situacijama kad nam se čini da našoj kosi nema spasa. ALI, samo ako ga koristite kako spada. U nastavku donosimo najčešće pogreške sa suhim šamponom koje smo kad-tad napravile, a donose više štete nego koristi...

1. NE BIRATE ONAJ KOJI VAM ODGOVARA PO BOJI.

Najčešća pogreška koju brinete obično rade sa suhim šamponom je kriva boja. Ako koristite onaj koji je namijenjen svjetlijoj kosi, rezultat će biti siva nijansa na kosi. Obavezno provjerite za koga tj. za kakvu kosu je proizvod namijenjen. 

 | Autor: Getty Images Getty Images

2. KOLIČINA.

Osim što uklanja masnoću na kosi, suhi šampon radi i na volumenu. Ako pretjerate s količinom, vaša kosa to neće podnijeti. Ako kojim slučajem pretjerate, bez panike, sve što trebate učiniti jest isfenirati lagano zahvaćeno područje sušilom kako bi uklonili višak proizvoda. 

3. PRAVA MJESTA I UDALJENOST.

Koristite suhi šampon isključivo tamo gdje vam je potreban. Nema potrebe da ga koristite na ostalim područjima kose. Također, pazite s koje distance ga nanosite. Na bočici obično piše kako se nanosi, prema tome - čitajte upute!

 | Autor: Getty Images Getty Images

4. STRPLJENJE.

Dozvolite suhom šamponu da odradi magiju na vašoj kosi prije nego krenete sa stiliziranjem. Plus: obavezno ju počešljajte nakon nanošenja kako bi se proizvod ravnomjerno raspodijelio.

5. KORISTITE GA SVAKODNEVNO.

Previše proizvoda će oštetiti kosu. Nikako nemojte razviti naviku svakodnevnog korištenja! Jednom ili dvaput tjedno (u pauzi između pranja) i više je nego dovoljno. 

Photo: Getty Images

Komentari 0