Beauty

Parfemi za početnice: Kako isprobati, gdje nanijeti?

Pravi miris parfema možete osjetiti jedino na svojoj koži, pa o tome treba voditi brigu kada isprobavate parfeme

Ako je moguće uvijek ga isprobajte na koži, zbog specifične biokemije vašeg tijela samo tamo će on imati svoj pravi miris. Pričekajte petnaestak minuta nakon nanošenja i pomirišite unutrašnji dio ručnog zgloba.

Kako se nosi? Nakon nanošenja parfema, nemojte trljati ručne zglobove jedan o drugi. Pričekajte da se koža osuši na zraku. Narušavanje procesa isparavanja može promijeniti miris.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images Nanijeli ste previše parfema? Protrljajte kožu pamučnom tkaninom umočenom u alkohol.

Kako se čuva? Dalje od izvora Sunčeve svjetlosti, vlage i topline (nemojte držati parfeme u kupaonici!). Parfemi najduže traju ako se drže na tamnom i hladnom mjestu - na primjer, u dijelu ormara u kojem držite posteljinu ili donje rublje.

Gdje nanijeti parfem…

... za prvi romantični izlazak? Budući da ne želite ugušiti vašeg izabranika oblakom parfema, nanesite ga samo malo iza ušiju. On će ga sigurno osjetiti na kraju večeri kada vas bude grlio, ljubio itd.

... za drugi romantični izlazak? Nanesite malo parfema u kosu i između grudi. Miris će se zadržati cijele noći (za svaki slučaj!). ... za ured? Stavite malo mirisa na unutrašnju stranu lakta i koljena. Ako namirišete dijelove tijela dalje od nosa, nećete ga se zasititi tijekom dana, baš kao ni vaše kolege.

... za zabavu? Nanesite ga na unutrašnju stranu ručnih zglobova zbog mirisnog rukovanja, kao i efekta mirisnog vjetra, dok budete plesali.

Photo: Guliver Image/Getty Images

Komentari 0