Beauty

Parfemi koji hlade: 6 mirisa koji djeluju poput kockice leda ili naleta hladnog vjetra

  • U vrućim mjesecima najpopularniji su lagani mirisi, a osobito oni s osvježavajućim citrusnim notama
  • No, oni nisu jedine olfaktorne kreacije koje su nas u stanju osvježiti, već će u tome najuspješniji biti parfemi s izražajnim hladnim notama
  • Izdvojili smo šest kreacija savršenih za razbijanje sparine i stvaranje osjećaja svježine koji podsjeća na povjetarac koji nas ugodno hladi, noseći pritom mirise svježe ubranog bilja i začina

Kada se nalazimo usred ljeta i onih najvrućih dana, odabir savršenog parfema nešto je kompliciraniji od posezanja za bočicom onoga koji je našem srcu najviše prirastao. Da, neke mirise obožavamo koliko god stupnjeva bilo u zraku, no nažalost, neke note jednostavno ne pristaju visokim temperaturama, a i mnogo je onih kojima spoj visokih temperatura i teških nota izaziva mučninu i glavobolju. 

Baš zato su u (pro)ljetnim mjesecima puno popularniji laganiji mirisi, a osobito oni s osvježavajućim citrusnim notama, no postoje i oni koji će nas doslovno rashladiti. I pritom ne mislimo na ubacivanje parfema u hladnjak, već odabir mirisnih nota zbog kojih ćemo i na najvišim temperaturama osjećati hladnoću i svježinu. 

Možda vas zanima Beauty favoriti Miss7 redakcije - summer edition! Ovo su proizvodi bez kojih ne idemo na godišnji Rubrika Beauty Beauty

Ovih šest olfaktornih kreacija savršeno je za razbijanje sparine i stvaranje osjećaja svježine koji podsjeća na povjetarac koji nas ugodno hladi, noseći pritom mirise svježe ubranog bilja i začina! 

Fueguia 1833 - Indigo 

 | Autor: PR PR Foto: fueguia.com, Indigo (306 eura)

Indigo argentinske kuće Fueguia 1833 savršen je primjer parfema koji osvježava već na prvi udah. Kombinacija svega tri sastojka - mente, geranija i mažurana, prozračna je i neodoljivo podsjeća na svježe ubrano bilje, stapajući pikantnu hladnoću metvice i geranija s nešto nježnijom notom lista mažurana.

Frederic Malle - Geranium Pour Monsieur

 | Autor: PR PR Foto: lijepa.hr, Frederic Malle Geranium Pour Monsieur (266,80 eura)

Iako se u ovoj kreaciji nalaze i topli začini poput cimeta i klinčića, zahvaljujući notama mošusa, mente i geranija djeluje vrlo svježe, poput vala koji nas zapljuskuje i osvježava, ostavljajući za sobom tek želju za još pokojim udisajem. 

Pierre Guillaume - Solsekia 07

 | Autor: PR PR Foto: pierreguillaumeparis.com, Pierre Guillaume Solsekia 07 (110 eura)

U srcu ove kreacije nalazi se jedinstveni akord aloe vere, biljke koja je dobro poznata po svojim svojstvima liječenja opeklina od sunca i rehidracije kože, i upravo ova nota parfemu daje svježinu, izbalansirana s notama papra i drvetom u bazi.

Amouage - Epic Man 

 | Autor: PR PR Foto: Notino, Amouage Epic (265 eura)

S piramidom nota koja uključuje smirnu, oud, kastoreum i kožu, Epic Man mnogi ne bi ubrojali među ljetne parfeme, no zahvaljujući naglascima ružičastog papra, mirte, geranija, cedra i pačulija, ova kreacija podsjeća na ugodno rashlađeni antikvarijat i savršena je za sparne ljetne večeri. 

Creed - Silver Mountain Water

 | Autor: PR PR Foto: Belodore, Creed Silver Mountain Water (190 eura)

Već je samo ime ovoga parfema jasan indikator da bijela bočica skriva nešto opasno svježe. Bergamot i naranča igraju važnu ulogu u njegovom osjećaju svježine, a učinak je dodatno pojačan notama mješavine zelenog čaja, crnog ribiza i petitgraina.

Slumberhouse - Grev 

 | Autor: PR PR Foto: luckyscent.com, Slumberhouse Grev (166,88 eura)

Ledeno zelena nijansa ovog parfema savršeno pristaje mirisu koji podsjeća na osvježavajući šumski potok. Za rashladni učinak zaslužne su note sandalovine, copaiba balzama i akordi klinčića, a upravo je ovaj miris odličan primjer kako začini koje se najčešće povezuje s toplinom i blagdanskim uživanjem uz vatru zapravo imaju i hladniju stranu.

Možda vas zanima Ako nosiš neki od ovih poznatih parfema, prava si sretnica: komarci će te izbjegavati u širokom luku Rubrika Beauty Beauty
Photo: Instagram @leila_jerdha

Komentari 0