Beauty

Parfemi koji doslovno mirišu na ljeto

Svako ljeto možeš nabaviti novi ljetni parfem stvoren ekskluzivno za to ljeto, ali želiš li mirisati na ljeto 365 dana godišnje, ovo su parfemi za tebe!

Mirisi užarenoga pijeska, mora, soli u zraku, osunčane kože, pa i monoi ulja toliko su neodoljivi da smo u vječnoj potrazi za time kako ih spojiti u mali balončić savršenstva i nositi sa sobom zauvijek. Iako to ni dalje nije moguće, najbliže tome će se približiti ljetni parfemi koji asociraju na momente sreće i veselja na plaži, pod suncem i s koktelima (doduše, pazite na ovu kombinaciju!). Još uvijek vam nismo pronašli parfem koji sadrži baš sve navedene mirise (hej, prve bi ga kupile), ali smo zato našli one koje mirišu na egzotično voće, osunčane citruse, plažu i slične ljetne radosti. 

1) Guerlain Aqua Allegoria Bergamot Calabria - 47,50 funti (feelunique.com)

Voliš li osvježavajuće cirtrusne parfeme, ovaj ti nudi zanimljiv twist. Zamisli da hodaš osunčanom plantažom bergamota koji se već neko vrijeme sunčaju i poprilično su užareni. Eto, ovo je najbolji opis koji ti možemo ponuditi - zanimljivo, kiselkasto i malo začinjeno.

2) Tom Ford Costa Azzurra - 1649 kn (Douglas)

Tom Ford ima nekolicinu "ljetnih" parfema, a ovaj je jedan od onih koji miriše komercijalnije, s notama naplavljenog drveta i algi. Korisnike podjeća na parfeme poput Cool Watera od Davidoffa, ali s nekom dozom finoće i luksuza. Svakako je za djevojke koje žele pomalo muževno svježi miris.

3) Maison Margiela Replica Beach Walk - 112,80 eura (feelunique.com)

Obožavatelji Maison Margiele znat će ovaj klasik - jedan od najprodavanijih parfema iz Replica linije. Naime, on miriše poprilično sirovo "ljetno"; neki kažu kao preplanula slana koža, a neki na miris pijeska s distinktivnom notom slanoće. Bilo kako bilo, oduševit će one alternativnije među nama.  | Autor: miss7 miss7

4) Issey Miyake L'Eau D'Issey Summer 2017. - 515 kn

Želiš li mirisati na egzotično voće, to ti nudi nova verzija L'Eau D'Issey Summer parfema. Pritom je to voće i oprano vodenastim notama, pa se u stvari ne radi o super slatkom parfemu, već o nećem puno lakšem.

5) Calvin Klein CK1 Summer 2017. - 303 kn

Možeš li zamisliti kako miriše festival u pustinji na kojem partyjaš do jutra? E pa nekako ovako. Miris suhoće i užarene kože pomiješan sa trunčicom osvježenja. Vrlo zanimljiva tema, kao i kod svakog CK1 ljetnoga parfema!

6) Hermes Eau Des Merveilles Bleue - 459 kn 

Ovo je parfem za prave morske vile; samo tri dominantne note - more, drvenaste note i pačuli. Miriše, doduše, malo muževno, ali je esencijalno najviše morski u našoj maloj skupini.  | Autor: miss7 miss7

Photo: miss7

Komentari 0