Beauty

Parfem se bira prema osobnosti: Provjerite koji ste tip

Skloni ste avanturama, volite eksperimentirati ili ste romantičar? O svemu tome ovisi izbor parfema...

Sigurno ste barem jednom došli kući s osmijehom od uha do uha jer ste (napokon) pronašli savršen parfem za sebe, a onda već nakon prvog nošenja shvatili da vam on ipak nekako ne pristaje uz karakter, ali i drugačije miriše na vašoj koži.

Od tad tužno stoji na kupaonskom ormariću ili ste ga teškog srca poklonile najboljoj prijateljici. Štoviše, na njoj možda (opet) miriše savršeno, ali vam ga je sada neugodno tražiti nazad...

Jeste li se ikada zapitali u čemu je problem? Naravno da jeste, ovo je bilo retoričko pitanje...

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

Naime, svaki parfem drugačije reagira na različitoj koži, a razlozi tome su mnogi. Od ph vrijednosti kože pa sve do temperature tijela. Upravo zato slobodno prekršite nepisano pravilo i parfem nemojte isprobavati na priloženim papirićima nego na vlastitoj koži.

No, parfem bi trebali odabrati i vodeći se vlastitom osobnošću...

Avanturisti

Ako ste otvorenog duha, snalažljivi i uvijek spremni na avanturu, vjerojatno u parfumeriju dolazite s jasnom vizijom savršenog mirisa za sebe. Sasvim sigurno, to su orijentalni, jaki parfemi koji u sebi sadrže mirisne note citrusa ili cvijeća poput Jasmina. Totalno seksi!

Sportski tip

Baš poput prethodne skupine, i sportski tipovi su zaljubljenici u prirodu pa im je prilikom odabira parfema na prvom mjestu svježina. Citrusne note, poput narančina cvijeta ili limuna bit će savršeni za njih.

Klasičari

Ako niste skloni eksperimentiranju nego uživate u provjerenim stvarima za vas su nježni parfemi koji u sebi sadrže "dozu slatkog". Isprobajte one s mirisom vanilije.

Zaljubljenice u modu

Vama ne nedostaje hrabrosti pa često eksperimentirate, kako u mijenjaju stilova tako i u isprobavanju različitih parfema. Najbolje vam pristaju egzotični i raskošni mirisi koji će se u prostoriji osjetiti još dugo nakon što je vi napustite. 

Minimalisti

Sebe bi opisali kao jednostavne, šarmantne i praktične? Za vas su jednako tako jednostavni, nježni i romantični mirisi pa ćete savršen parfem pronaći među onima s voćnom ili cvjetnom notom.

Photo: Getty Images

Komentari 0