Beauty

Ovu pristupačnu kozmetiku koriste mnoge slavne žene, a napokon je stigla i u Hrvatsku!

  • Iako imaju prepune bankovne račune, mnoge slavne žene vjerne su kozmetici pristupačnih cijena kakvu si i mi, obične smrtnice, možemo priuštiti
  • Jedan takav kozmetički brend, razvijen u suradnji s dermatolozima, često se spominje među poznatim ljepoticama, a oduševilo nas je kad smo saznale da uskoro dolazi u Hrvatsku
  • O kojem brendu je riječ i zašto ga mnoge poznate dame obožavaju otkrivamo ti u nastavku

Odavno su prošli dani kad smo živjeli u uvjerenju da kvalitetna kozmetika mora biti skupa. Mnogi brendovi uvjerili su nas u suprotno, a među njima je i CeraVe - kozmetika koju hvale holivudske zvijezde, dermatolozi i beauty urednici diljem svijeta.

Poznata lica koja ne mogu bez ovog brenda

Slavnim damama nerijetko zavidimo na besprijekornom tenu i blistavoj koži, pa nije tajna da volimo isprobavati njihovu beauty rutinu i osluškivati koje proizvode uvijek hvale. Tako su velika holivudska imena, poput Blake Lively, u nekoliko navrata spomenula upravo CeraVe dermokozmetiku. Olivia Wilde obožava CeraVe hidratantnu kremu za lice, a jednom prilikom izjavila je "ne zato što ne košta mnogo, već zato što je najbolja". Sofia Vergara pak često ističe da ne može bez CeraVe Foaming Facial Cleansera budući da ima rozaceju, pa zbog crvenila i osjetljivosti kože, njezina rutina njege lica mora biti jednostavna pri čemu joj pomaže ova nježna umivalica. 

 

U učinkovitost CeraVe kozmetike uvjerili su se i Tik-Tok zvijezda Charli D'Amelio, beauty influencer Hyram (poznat po svom YouTube kanalu Skincare by Hyram), vizažistica Melissa Alatorre i glumica Rosario Dawson. U svakom slučaju, riječ je o dovoljnom broju poznatih imena da nas ovaj brend zaintrigira. Pa, u čemu je tajna?

Dermokozmetika koja doslovno djeluje tijekom 24 sata

Zahvaljujući svojoj učinkovitosti, ali i pristupačnim cijenama, CeraVe dermokozmetika postala je globalno popularna, a preporučuju je i brojni dermatolozi što zapravo ne čudi budući da je brend nastao upravo na temelju dermatoloških spoznaja i znanstvenih istraživanja o nedostatku ceramida. Naime, ceramidi su jedan od glavnih strukturnih elemenata koji čine zaštitnu barijeru kože i sprječavaju njezino isušivanje. Doc. dr. sc. Suzana Ožanić Bulić, dr. med., spec. dermatovenerologije, objašnjava to ovako: 

"Zdravu kožnu barijeru izgrađuju stanice površinskog rožnatog sloja kože koje nazivamo korneociti i lipidni matriks. Zamislimo li kožnu barijeru kao zid od cigle, stanice kože su cigle, a lipidni matriks izgrađen od slobodnih masnih kiselina, ceramida i kolesterola predstavlja cement koji ih povezuje". Dodaje kako ovakva struktura čini kožnu barijeru neprobojnom što je izuzetno važno budući je koža najveći organ tijela i prva linija obrane našeg organizma. 

 | Autor: CeraVe CeraVe

No ceramidi imaju veliku ulogu i u zacjeljivanju oštećene kože, ali nažalost, s godinama te zbog vanjskih i unutrašnjih faktora, njihova se količina u koži smanjuje zbog čega dolazi do dehidracije, suhoće i iritacije kože. 

Upravo se zato CeraVe proizvodi za njegu kože, kreirani u suradnji s dermatolozima, temelje na jedinstvenoj kombinaciji tri esencijalna ceramida koji osiguravaju nadoknadu ceramida u koži, eliminiraju znakove suhoće, povećavaju stupanj vlažnosti i obnavljaju barijernu funkciju kože. Usto, ova kozmetika specifična je po tome što se temelji na MVE tehnologiji (multivezikularna emulzija) zahvaljujući kojoj se aktivni sastojci postepeno oslobađaju u koži tijekom 24 sata i tako osiguravaju mekoću i hidrataciju kože tijekom cijelog dana. Odatle zapravo dolazi i sam naziv brenda (CERAmidi + mVE Tehnologija = CeraVe). 

Prednost polaganog otpuštanja hidratantnih sastojaka tijekom 24 sata je u cjelodnevnoj hidrataciji kože i kontinuiranoj zaštiti kožne barijere, u usporedbi s pripravcima koji odjednom otpuste sve sastojke i moraju se nanositi više puta dnevno - ističe dr. Ožanić Bulić

 | Autor: CeraVe CeraVe

Među mnoštvom CeraVe proizvoda, prašina se najviše diže za hidratantnom emulzijom za čišćenje lica koja bez pjene čisti, hidratizira i pomaže u obnovi barijere kože primjenjujući spoj ceramida, hijaluronske kiseline i glicerina, a hvaljen je i pjenušavi gel za čišćenje lica bez sapuna i ulja, namijenjen onima koji ne vole osjećaj zatezanja na koži nakon korištenja. 

Za oko zapinje i hidratantna njega za lice koja dolazi u dvije varijante, sa i bez SPF zaštite, a obje su lagane teksture i nekomedogene formule. Rado bismo isprobali i CeraVe liniju za njegu tijela, ruku i stopala - hidratantna krema za tijelo jedan je od prvih proizvoda CeraVe brenda i godinama se nalazi među najboljim proizvodima za osjetljivu kožu i kožu sklonu ekcemima, dok hidratantni losion sadrži jednako snažnu kombinaciju ceramida, hijaluronske kiseline i MVE tehnologije, ali je namijenjen onima koji preferiraju teksturu losiona umjesto kreme. 

 | Autor: CeraVe CeraVe

U svakom slučaju, CeraVe kozmetika odnedavno je dostupna i kod nas, a može se kupiti u ljekarnama, pa jedva čekamo isprobati neke od proizvoda i provjeriti ispunjavaju li sve ono što i obećavaju. 

Sponzorirani sadržaj: missMIND za miss7

Photo: Shutterstock

Komentari 0