Beauty

Ovo ti nikada nisu rekli o ružu za usne, zar ne?

Postoje znanstvena istraživanja koja dokazuju kako nas crveni ruž mijenja daući nam više samopouzdanja. S druge strane, postoje istraživanja koja dokazuju njegove potencijalne opasnosti. Zato, prije nego posegneš za toaletnom torbicom, saznaj istinu o svom ružu...

Svaki outfit ili frizura nosi neku svoju posebnost, no jednom kad usne ukrasiš jakim crvenim ružem, sve pada u drugi plan. Naime, nešto nas kod njega što mijenja, daje nam dodatnu hrabrost, samopouzdanje i neviđenu ljepotu. Jedno je sigurno - jednom kad staviš ruž, za to imaš jako dobar razlog.

Isušuje usne. Ako već imaš suhu kožu, posebice zimi, ruž možda i nije tvoj najbolji prijatelj. Naime, kemikalije koje sadrži mogu izvući i ono malo vlage u tvojim osjetljivim usnama ostavljajući ih suhima i ispucanima. Ako imaš takvih problema, moraš pronaći ruž koji je i njegujući, ne samo lijep.



Sadrži niz kemikalija. Ne možemo govoriti o svakome, ali količina kemikalija u nekim je ruževima za usne poprilično zabrinjavajuća. Kemikalije prisutne u velikom broju ruževa su otrovne te mogu potencijalno prouzrokovati probleme s rastom, reprodukcijom, razvojem i inteligencijom. Druge kemikalije prijete opasnostima poput trovanja, kašljanja, iritacije, a neke su od njih i kancerogene. Obrati pažnju na sastav ruževa koje nosiš te se pobrini da uvijek, ali UVIJEK, temeljito skidaš šminku.

Možda vas zanima Jedinih 5 nude ruževa koje ćeš trebati za cijeli život Rubrika Beauty Beauty

Može sadržavati olovo. Osim kemikalija, zabrinjavajući sastojak mnogih ruževa je i olovo. Olovo je neurotoksin koji nerijetko povezujemo s problemima živčanog sustava. Kako bi se pobrinula da usne i kožu ne izlažeš otrovnim metalima, potraži ruževe na prirodnoj bazi kako bi izbjegla ljepotu koja bi mogla ugroziti tvoje zdravlje.

 | Autor: Getty Images Getty Images
Prvi ruževi rađeni su od samljevenih dragulja. Ruževi za usne postoje stoljećima, a prvi su rađeni od dragulja i to 5000 godina prije Krista. Možeš li zamisliti kakav bi to #instatrend bio danas? S druge strane, neke su se boje postizale i mrvljenjem insekata, morske trave i ljuski ribe. OK, neki bi od ovih trendova ipak trebali ostati u prošlosti.

U trendu su ruževi s dva tona. Ako su dragulji najbolje iz prošlosti, stručnjaci kao najtrendi za budućnost predviđaju ruževe u dva različita tona odjednom. Sad je prilika da budeš prva!

Postoje određeni koje bi trebala izbjegavati. Iako je samo saznanje da postoji niz ruževa punih kemikalija dovoljno grozno, sada postoje i istraživanja koja navode koji bi se točno ruževi trebali izbjegavati. Kad je riječ o olovu, FDA je objavio rezultate istraživanja koji navode koji ruževi u sebi sadrže najveću količinu olova. Ruževi s najmanjom razinom olova su Wet'N'Wild, Clinique te M.A.C.
 

Možda vas zanima Kako odabrati idealan ruž za date ili poslovni sastanak? Rubrika Beauty Beauty


Zbog njega nisi privlačnija. Ako si do sada koristila ruž kako bi drugima bila privlačnija, moramo ti reći kako trošiš vrijeme i novac. Naime, čini se da ruž uopće ne utječe na to kako nas drugi vide, bar kad je u pitanju vanjski izgled - potvrdilo je jedno istraživanje. Zato, sljedeći put kad u grad odlučiš izvesti neku novu nijansu, učini to zbog sebe.

Može ti pomoći kod napojnica. S DRUGE STRANE, nošenje ruža, posebice crvenog, moglo bi utjecati na tvoju zaradu. Iako ne utječe na to koliko smo nekome privlačni, jedno je istraživanje potvrdilo kako su muškarci ženama s ruževima davali puno više napojnica od onih koje ga nisu imale.

 | Autor: Getty Images Getty Images
Zbog njega izgledaš uspješnije. Osim što će ti donijeti više napojnica, ruž odaje dojam da si uspješna. Jedna je studija potvrdila kako o ženama pretpostavljamo mnogo samo na temelju njihove šminke. Ispitanici su žene s jakim ruževima i make upom ocijenili kao uspješne i s višim potencijalom za uspjeh od onih koje na fotografijama nisu nosile šminku. Da bi stvar bila još bolja, obje su fotografije prikazivale istu osobu.

Mogao bi ti pomoći na ispitima. Budmo iskrene - pravi ruž može i od najgoreg dana napraviti najbolji. Vjerovala ili ne, jedno je istraživanje pratilo djevojke s ruževima i bez njih na ispitima, te se ustanovilo kako djevojke s ruževima dobivaju bolje ocjene od onih bez. Znamo na što mislite, ali riječ je o pismenim ispitima te se vjeruje kako je tajna u samopouzdanju koje ovaj must-have modni dodatak definitivno uvijek podaruje.

 

Photo: Getty Images

Komentari 0