Beauty

Ovo su top make up trendovi za ljeto!

Svaka sezona pruža novi svježi make up fokus, a sada je humaniji no ikad.

Beauty trendovi za ljeto 2017. nešto su tek donekle očekivano u beauty communityju. Naime, ove godine fokus stavljamo na teksturu, a primjećujemo znatni povratak boje. Poznati vizažisti tvrde da smo ušli u period humanijeg izgleda, što znači da cijenimo pogled na sirovost kože, kao i decentno naglašavanje svega što nam je lijepo na crtu i nipošto sakrivanja mana ili mijenjanja crta lica. Jesmo te zaintrigirali? Uđimo u detaljnu razradu trendova zajedno!

1) Stvarno – Ovaj trend odnosi se na sirovost izgleda. Poveznica sa sirovim nažalost nije uvijek okarakterizirana kao nešto pozitivno, ali u ovom slučaju znači humanost i hiperrealnost. To znači da se nose smeđe i crne na očima i ružičasti ili crveni ruževi koji nisu perfektno naneseni; make up proizvodi koje voli i nosi prava žena. Detaljnije, nosi se iznošen look, onaj koji na tankoj granici daje privid kože bez šminke, razmazanih očiju od trljanja i pak golih usnica s malo labela. Ovakav look najlakše je izvesti uz pomoć laganih pudera ili samo uz korektore, tapkanjem ruževa na usnice, nanošenjem sjenila prstom i tapkanjem kremastih rumenila na obraze.
- Nosi se: Crni ili smeđi smokey eye ala Carine Roitfeld, usne s balzamom, crvene usnice, sirova koža

via GIPHY


2) Slobodno – Oslobođenje od forme i pravila jedan je od manje popularnih trendova sezone samo zato što je hrabriji. Radi se o slobodnim potezima kistom, korištenju jarkih boja i nonšalantnim nanosima, što u stvari zvuči jednostavnije nego li je. Dominantne boje sezone su plava, zelena, narančasta, crvena, ružičasta i žuta, koja se posebno ističe kao boja za eksperimentiranje na očima. Zašto ga se pak isplati isprobati? Jednostavno, jer je zabavan, licu daje svježinu i najčešće otvara pogled. Poigrajte se tako da u jednom tonu u cijelosti naglasite cijelo lice ili pak samo oči pa ostatak lica ostavite čistim. Ako se i dalje plašite boje dobar početak je tanki potez tušem u jarkoj boji – on će vas opustiti za dalje.
- Nosi se: Boje na očima, licu i usnama, baby blue usne, jarko narančasti ruž, šljokice na usnama

via GIPHY


3) Mokro – Zaista je i seksepilno koliko zvuči! Vlaga, masnoća i znoj samo su neki od opisa seksi kože koja se nosi ovoga ljeta. Kako je fokus na teksturi, predlaže se nošenje sjajila i ulja, kojima se pomoću ispravnog postavljanja na kožu i umasiravanjem može dobiti privid sjaja iznutra kao i izgled prirodna sjaja. Matiranje cijeloga lica puderom je vrlo out – sada se lice dovodi do savršenstva decentnim prekrivanjem nepravilnosti i nanošenjem teksture. Uz pomoć njih topi sjenila, olovke i tuševe, razgrađuj highlightere i masti usnice, čime ćeš dobiti jedan realističan look koji istovremeno izgleda super fresh. Moramo napomenuti da je jedino njihova izdrživost upitna, kako takvi proizvodi kraće ostaju na licu od pudera. 
- Nosi se: Sjajilo na očima, sjajila za usne, ulja, balzami i tekući highlighteri za lice, razmazani/otopljeni make up

via GIPHY


4) Toplo – Ni romantika nas nije preskočila za ljeto. Naime, nošenje tonova breskve, ružičaste i boje preplanulosti jedan su od aktualnih trendova, a najbolje izgledaju kada se nose nonšalantno i prozirno, rastegnuto preko kože. Kombiniraj sjenilo i rumenilo iste boje i spari ga samo s prozirnim sjajilom na usnama ili daj licu osunčanost koju ćeš ukrasiti nježno rozim usnama. Ovakvi lookovi su nježni, ženstveni, prirodni, floralni, pastelni, organski... I kao takvi vrlo su prilagodljivi svakom tipu žene; poanta je da se stope s licem.
- Nosi se: Prljavoružičasti ruževi i ruževi boje lješnjaka, decentna preplanulost, nježna mat sjenila na očima

via GIPHY

 

Photo: Getty Images/kolaž

Komentari 0