Beauty

Ovo se dogodi kad staviš loše filere u usne!

Najpopularnija estetska operacija današnjice i nije toliko sigurna koliko se čini na prvu - a za to imamo i dokaz!

Zahvaljujući Kylie Jenner krenula je pomama za filerima za usne, jednostavnom estetskom operacijom koja daje usne iz snova. Ipak, ta brzinska injekcija u usne može se vrlo lako pretvoriti u noćnu moru. Doslovno je potrebna sekunda da pokupiš infekciju koja će sasvim deformirati tvoje usne. Baš to dogodilo se i jednoj Amerikanki koja je u usne stavila tekući silikon, a zatim ga morala kirurški odstraniti.

 

A post shared by Dr_Miray (@dr_miray) on

Upravo zato iznimno je bitno prije bilo kojeg postupka, pa čak i filera za usne, dobro provjeriti kako izgleda cijeli tijek operacije, je li poliklinika koju smo izabrali dovoljno stručna, kakve rezultate imaju i je li im higijena na zavidnoj razini. Većina postupaka punjenja usana danas odvija se s hijaluronskom kiselinom, koja se u usnama razrađuje tijekom vremena. Postoje različite veličine molekula hijaluronske kiseline kojom se pune različiti tipovi usana da bi se dobio što ljepši i što prirodniji rezultat, a ako vam se ne sviđa što vidite, na mjestu vam liječnik filere može i rastopiti. Međutim, povremeno još uvijek nalazimo na tekući silikon kao opciju punjenja usni što je zastarjelo i opasnije, a između ostaloga i nerazgradivo. Prema savjetima stručnjaka, u usne bi trebali stavljati samo materijale koji se razgrađuju! 

Kako izbjeći takvu situaciju? Prvo, vjeruj svom doktoru, zatim provjeri s čim radi i zadnje, paketić koji ide u vaše usne mora biti nov i otvoren pred tobom kako bi bila sigurna da nije ostatak od pacijenta nekog prije tebe. 

Photo: Pinterest/AlbionFit

Komentari 0