Beauty

Ovih pet biljnih ulja čine čuda za kožu, pogledaj što rade

  • Prirodna biljna ulja mogu biti od velike koristi u svakodnevnoj njezi oštećene i suhe kože, a ovoga puta za tebe smo izdvojili pet onih koje krase doista raznovrsna svojstva
  • Neka od ovih ulja poznata su po svojoj primjeni u kulinarstvu, no mogla bi se iznenaditi učinkom koji imaju i kada je njega kože u pitanju
  • Ulja nevena i rimske kamilice dobro su poznata u svijetu preparativne kozmetike, a kao i preostala tri ulja s naše liste, nalaze se u sastavu inovativnog Bio-Oil gela za suhu kožu

Premda mnogi od njih neopravdano zaziru, biljna ulja su pravi mali 'as iz rukava' u svakodnevnoj njezi oštećene kože. Doista, pravilnom primjenom ona mogu postati pravi mali čudotvorci koji će blagonaklono djelovati na izgled i strukturu tvoje kože. Ovoga puta odlučili smo ti predstaviti biljna ulja koja čine čuda za našu kožu. Vjerujemo kako si za njih već imala priliku čuti, no mogla bi se iznenaditi njihovim učincima kada je u pitanju njega kože. PS: Na kraju ti otkrivamo i jedinstveni proizvod koji spaja njihove najbolje karakteristike!

 | Autor: Shutterstock Shutterstock

Suncokretovo ulje

Suncokretovo ulje je u mnogim kućanstvima neizostavan dio kuhinjskih potrepština. Osim za pripremu ukusnih jela, ono nam može biti od velike pomoći pri njezi kože. Sadrži nekoliko spojeva, među kojima su vitamin E i oleinske kiseline, koje imaju niz blagodati za našu kožu. Prigodno je za različite tipove kože, nije komedogeno, lako se upija te ne začepljuje pore. Osim što djeluje protuupalno, ono hrani kožu i dubinski je hidratizira. Posebno je djelotvorno pri njezi kože oštećene sunčevim zrakama, alergijskim reakcijama ili ubodima insekata.

 | Autor: Shutterstock Shutterstock

Ulje rimske kamilice

Eterično ulje rimske kamilice krasi jako protuupalno i spazmolitičko djelovanje. Njime tretiramo suhu, osjetljivu, upaljenu i ljuskavu kožu. Pomaže zacijeliti ožiljke i odstraniti mrlje na koži. Izvrsno tonizira masnu kožu, uklanja masni sjaj te čisti akne od toksina i bakterija. Ovo dragocjeno i vrijedno ulje iznimno je djelotvorno kod ekcema, psorijaze, crvenila lica, dermatitisa i drugih problematičnih stanja kože pa ne čudi što se brojne kozmetičke kuće njime rado služe pri izradi preparativnih proizvoda.

Ulje nevena

Blagotvorni učinak koje ulje nevena ima za našu kožu poznavali su još stari Egipćani. Ono snažno potiče regeneraciju stanica te zarastanje rana i ožiljaka. Jakog je protuupalnog djelovanja pa njime njegujemo kožu sklonu iritacijama, svrbeže, opekotine, suncem oštećenu kožu, ekceme i dermatitise. Doista, pravi mali multipraktik!

 | Autor: Shutterstock Shutterstock

Ulje ružmarina

Nadaleko je poznato kako ulje ružmarina može imati blagotvoran učinaka na našu kosu jer pridonosi održavanju ravnoteže prirodnih masnoća vlasišta te time smanjuje perut i perutanje kože tjemena. No, on je općenito sjajan odabir za njegu čitave kože. Ulje ružmarina potiče njezino ozdravljenje jer stimulira stanice te pospješuje cirkulaciju i detoksikaciju. Upravo zbog navedenih karakteristika ga smatraju sjajnim saveznikom u borbi s celulitom te izvrsnom pomoći pri tretiranju strija i ožiljaka.

Ulje lavande

Eterično ulje prave lavande mnogima je poznato po svojim umirujućim svojstvima zbog koji ga nerijetko nazivaju 'majkom među eteričnim uljima'. Lavanda ubrzava zacjeljivanje kože pa je riječ o dobrodošlom dodatku u pripravcima oštećene ili osjetljive kože. Također, vrlo se često koristi kod kozmetike za njegu kože nakon sunčanja, kako bi se ona uspješno oporavila od eventualnih oštećenja uzrokovanih UV zrakama.

 | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp

Proizvod koji ih je sve objedinio

Zar ne bi bilo sjajno kada bi postojao samo jedan proizvod koji će uspješno objediniti najbolje karakteristike predstavljenih ulja? Srećom, na našem  tržištu smo uspješno pronašli jedan takav. Riječ je o Bio-Oil gelu za suhu kožu, inovativnom preparatu koji se oslanja se na postojeću tehnologiju krema, losiona i maslaca za tijelo te je poboljšava tako što umjesto vode koja nije aktivan sastojak koristi ulje, čime proizvod postaje 100% aktivan.

Ako uliješ ulje i vodu u staklenu posudu, ono će se podići na površinu i zaustaviti isparavanje vode. Koža na isti način zadržava vlagu stvarajući na svojoj površini nevidljivi masni sloj. Održavanje vlažnosti kože iznimno je važno ako želimo spriječiti njezino ubrzano starenje. Stoga je najbolji način na koji možeš pomoći svojoj koži upravo nadopunjavanje tog njezinog sloja.

 | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp

Inovativna tehnologija i niz korisnih sastojaka

Dok tradicionalni proizvodi za njegu suhe kože sadrže u prosjeku oko 20 posto ulja, voska ili maslaca koji služe u tu svrhu, Bio‑Oil gel za suhu kožu sadrži 84 posto. Uz navedena ulja, ovaj inovativni gel u svom sastavu ima i niz korisnih vitamina, humektanse – tvari koje na sebe vežu vodu kao što su urea, glicerin i hijaluronska kiselina te emolijense – tvari koje umiruju i omekšavaju kožu, kao što je to u ovom slučaj shea maslac.

Vitamini sadržani u formuli pomažu u očuvanju kožne barijere (vitamin B3),  potiču stvaranje kolagena pomažući u obnovi kože, poboljšavaju elastičnost i teksturu kože (vitamin A) te  imaju regenerativna svojstva u obnovi zaštitne barijere kože (vitamin E). O popularnosti ovog Bio-Oilovog proizvoda namijenjenoj njezi suhe kože govori i podatak da je u samo 18 mjeseci od predstavljanja na tržištu osvojio je nagradu kao proizvod za njegu kože godine u Velikoj Britaniji, Francuskoj, Italiji i Španjolskoj. Cijena gela u pakiranju od 50 mL iznosi 60 kuna, a dostupan je u ljekarnama i drogerijama.

Sudjeluj u nagradnom natječaju i OSVOJI Bio-Oil gel! Biramo čak 12 dobitnica i svaka osvaja dva Bio-Oil gela - za sebe i frendicu, sestru, mamu, baku ili nekog trećeg!

Sponzorirani sadržaj: missMIND za miss7

Photo: Shutterstock

Komentari 0