Beauty

Ovih 5 beauty-čuda pronaći ćeš u svojem smeću!

Riječi „beauty“ i „smeće“ ne idu baš ruku pod ruku, ali s ovih pet „ostataka“ pokazat ćemo ti kako je bio-smeće zlatni izvor za ljepotu

Zašto bismo stalno koristili skupe kozmetičke preparate, kad je ponekad dovoljno malo prokopati po „otpadu“ – i napraviti sasvim djelotvorna beauty-sredstva. 

Anticelulitni zavoj 

Kava nije slučajno sve češći sastojak raznih anticelulitnih gelova. Ova domaća i nadasve jeftina varijanta također je djelotvorna! 

Spravljanje: dobro promiješaj 5 žlica taloga od kuhane kave i 1 žlicu soka od limuna. Potom stavi kao anticelulitni zavoj (s pomoću ručnika ili prozirne folije) na stražnjicu ili bedra. 

 | Autor: Getty Images Getty Images

Piling tijela 

Talog od crne kave pravo je čudotvorno sredstvo i prava je šteta bacati ga. Osim kofeina, sadrži i vrijedne antioksidante koji potiču cirkulaciju. 

Spravljanje: pomiješaj malo ulja od kokosa i taloga kave i dobit ćeš odlično sredstvo za piling tijela. Ugodan miris je gratis! 

Maska za lice 

Mekane rajčice možda nisu više toliko ukusne, ali još su uvijek zdrave za kožu i mogu je „nahraniti“. Pošto se sastoje uglavnom od vode, također daju nadraženoj koži puno vlage. 

Spravljanje: izmiksajte rajčicu i malo meda (oko 1 žličice) napravite masku za lice – vrlo je djelotvorna protiv nečistoća 

Jastučići protiv podočnjaka

Živciraju te podočnjaci? Rješenje je vrlo jednostavno – zahvaljujući staroj vrećici za čaj! 

Spravljanje: navečer stavi iskorištenu vrećicu od čaja u hladnjak. Sljedeće jutro stavi je na nekoliko minuta na zatvorene oči – i podočnjaci će nestati u trenu! 

Za čišćenje lica 

Često nakon pečenja kolača ostane koje žumance ili bjelance. Ako od dva sastojka treba samo jedan, veselit će se onaj treći – naša koža!  

Spravljanje: žumance izmiksaj sa sokom od 1 limuna i jednim krastavcem te koristi kao „šminku“. Sok od krastavca djeluje kao toner te daje sjaj koži. Bingo! 

Photo: Getty Images
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Camila360

    Moje ime je Camila Rodela. Prije dvije godine moj muž traži razvod i otišao nakon dvadeset sedam godina (27) braka. Molio sam ga i on nije Slušajte, otišla sam svojim prijateljima i on nije bio gdje se nalaziti. Rekao sam ... prikaži još!