Beauty

Ovaj dio tijela najviše je podložan isušivanju zimi - evo što možeš učiniti

  • Zima ima mnogo čari, no sa sobom nam donosi brojne probleme i izazove za našu kožu

  • Hladnoća nepovoljno djeluju na kožu lica i tijela, koja je neprestano izložena hladnom vjetru, suhom zraku i naglim promjenama temperature
  • Da bi je održala zdravom i mekom, trebaš svoje beauty navike prilagoditi ovim vremenskim uvjetima i obnoviti svoju kozmetičku torbicu

Kad je koža u pitanju, najvažnije pravilo glasi - treba je njegovati tijekom cijele godine! Želiš li imati lijepu i njegovanu kožu, nikako je ne smiješ zapostaviti tijekom hladnijih mjeseci. Zimi je koža tijela i lica sklona isušivanju, što zbog niskih temperatura vani, što zbog grijanja u zatvorenim prostorima, a suha i ispucala koža može se javiti u ovom razdoblju čak i ako inače nemaš suhu kožu. Zbog toga je za vrijeme hladnih dana poželjno posvetiti više pažnje njezi kože lice i tijela. 

 | Autor: Shutterstock/Getty Shutterstock/Getty

Za početak vrlo je važno da svoje beauty navike prilagodiš vremenskim uvjetima - hladnoći vani i suhom zraku u kući. Vanjski je zrak hladan, a unutarnji izrazito suh zbog grijanja, pa trebaš pripaziti na hidrataciju kože. Nedostatak vlage dodatno će je isušiti, a isušenjem epidermalnog, površinskog sloja, koža će teško obavljati svoju funkciju zaštite u sezoni grijanja. Zato obavezno izbjegavaj proizvode koji je isušuju i tako samo pogoršavaju situaciju.

U nastavku donosimo savjete pomoću kojih će koža ostati nahranjena, hidratizirana i meka:

Hidratiziraj kožu dok je još vlažna od tuširanja 

Sigurni smo da se slažeš da ne postoji ništa ljepše od vrućeg tuša nakon što se vani smrznemo. A znaš li da je to, zapravo, protuusluga našoj koži? Vruća voda dodatno je isušuje jer uklanja prirodne masnoće. Tako izaziva brže starenje kože, koja ostaje suha i osjetljiva. Kako bi to izbjegla, tuširaj se mlakom vodom i hidratiziraj kožu odmah nakon tuširanja mlijekom, losionom ili maslacem za tijelo. Proizvod za njegu tijela bolje će se upiti ako ga naneseš na vlažnu kožu nego ako pričekaš da se koža potpuno osuši. Poželjno je da koristiš preparate za suhu kožu, kao što Moja Oaza Muyao maslac za tijelo, koji se divno razmazuje i mnogo je blaže arome od klasičnog shea maslaca, s jednakim hranjivim i umirujućim svojstvima, zbog čega je prava poslastica za suhu kožu tijela.

 | Autor: Shutterstock/Getty Shutterstock/Getty

Koristi i kremu i serum za lice

Zimi jedna krema najčešće nije dovoljna za njegu lica te se zbog toga preporučuje koristiti i kremu i serum nakon uobičajenog čišćenja lica. U svoju beauty rutinu povremeno uključi i hidratantnu masku. Odličan su izbor Luxea Setovi za blistavu kožu lica, koji sadrže proizvode za cjelokupnu beauty rutinu lica svih tipova kože, posebno namijenjenih dubinskoj hidrataciji, smanjenju bora, podočnjaka i hiperpigmentacije. Možeš izabrati jedan od tri Luxea Seta za blistavu kožu - Trio, Start i Max, u kojima se nalaze različiti proizvodi za njegu lica, među kojima su Zaštitna dnevna krema za lice, Beauty Elixir serum za lice, Velvet Caviar krema za lice, Glow okoloočna krema i 5u1 Zlatna maska za lice. Odlična je vijest što su ovi setovi, kao i ostali Luxea i Moja Oaza setovi, poklon paketi i pojedini proizvodi trenutačno na super popustu, a web kupnjom te očekuju i ostale pogodnosti, kao što su poklon uz narudžbu iznad 300 kuna, besplatna dostava i Black Friday popust od -20% na ukupnu kupovinu, koji vrijedi do 30.11. i odnosi se čak i na već snižene cijene. Osim na webu, ove proizvode možeš kupiti i u ljekarnama.

 | Autor: Shutterstock/Getty Shutterstock/Getty

Ne zaboravi ruke i stopala

Tijekom zimskih mjeseci najčešće zapostavljamo njegu ruku i stopala, na kojima je naša koža vrlo osjetljiva. Stopala njeguj tako da za vrijeme tuširanja napraviš piling od maslinovog ulja i soli. Piling možeš sama pripremiti tako da umiješaš tri velike žlice soli u četiri žlice maslinovog ulja. Nanesi ga svaki put prilikom tuširanja, a prve rezultate uočit ćeš već nakon nekoliko dana. 

Nikako ne smiješ izostaviti ni njegu ruku, koje su najviše podložne isušivanju zimi. Vrlo nam često ne pomažu ni različite kreme, a jedan od razloga je taj što kožu prvo trebamo omekšati, odnosno skinuti mrtve stanice pilingom, pa tek onda nanijeti kremu. Za ruke preporučujemo piling sa šećerom, za koji sastojke sigurno imaš u kuhinji. Sve što ti treba za pripremu su maslinovo ulje, šećer i voda. Pomiješaj tri žlice maslinovog ulja s istom količinom vode te dodaj pola šalice šećera. Smjesom namaži ruke i masiraj kako bi potaknula cirkulaciju. Nakon što dobro utrljaš piling u ruke, isperi ga toplom vodom, a zatim nanesi kremu za ruke, kao što je Moja Oaza Krema za ruke - jojoba i neven. Ova krema sadrži: dragocjena ulja jojobe i marelice, koja se brzo upijaju te omekšavaju grubu i ispucanu kožu, kakao maslac, koji pomaže u borbi protiv slobodnih radikala zbog visokog udjela antioksidansa i dubinski njeguje kožu te pčelinji vosak i ekstrakt cvijeta nevena koji imaju protuupalni učinak i štite od hladnoće i vjetra. Tako će tvoje ruke dobiti svu potrebnu njegu. 

 | Autor: Shutterstock/Getty Shutterstock/Getty

Sponzorirani sadržaj: missMIND za miss7

Photo: Shutterstock/Getty

Komentari 0