Beauty

Ove namirnice kosi brzinski vraćaju sjaj!

Vaša kosa je suha, puca, izgubila je sjaj, jednostavno postala je kao slama?

Vrijeme je da poduzmete nešto. Kosu ćete oporaviti s dvije, tri maske, koje ćete napraviti u kućnoj radinosti. U nekoliko koraka vaša kosa će biti osvježena, sjajna i lijepa, taman toliko da privlači pažnju.

1. Prvo podšišajte kosu, kako bi se ispucani krajevi odstranili.

 2. Prije nego stavite pakiranje na kosu, ne bi bilo loše, kako preporučuju pojedini frizeri, napraviti piling vlasišta. U parfumerijama se može kupiti piling od blata koji se umasira i drži 15 -ak minuta.

 | Autor: Getty Images Getty Images 3. Za sve tipove kose, bilo koje boje ili duljine, idealne su svih vrsta ulja: maslinovo, suncokretovo, ulje od jojobe, od pšeničnih klica ... Sve što u sebi ima visoke doze vitamina E. Ulja se mogu izmiješati, a može se uzeti i samo jedno. Ulje se utrlja u kosu i tjeme, i drži petnaestak minuta.

4. Nakon dan - dva, na kosu možete staviti masku od avokada, žumanjka i limuna koja će djelovati poput vitaminske bombe. Kosi će vratiti sjaj, vlažnost, elastičnost i mekoću.

5. Prvi tjedan kada raznim trikovima kosi počnete vraćati sjaj, morat ćete joj pomoći i iznutra. Jedite dosta mrkve, banana, jaja ... Možete uzeti i poneki suplement vitamina B i E. 6. U vrijeme intenzivnog tretmana oporavka, kosu nemojte fenirati, farbati, vezati, ili lomiti. Nemojte je niti pretjerano često prati.

 

Photo: Guliver Image/Getty Images

Komentari 0