Beauty

Ove greške su opasne po tvoje zdravlje

Ljeto se gleda kao najopasniji period kada je u pitanju sunce. I moramo se složiti, sunce je opasnije no ikada, ali često zaboravljamo da nas sunce grije tijekom cijele godine, a njegove zrake tada nisu ništa manje opasne... Ovih 6 grešaka može vam ozbiljno narušiti zdravlje.

Nema ljepšeg osjećaja nego doći na godišnji odmor, leći na sunce u bikiniju i uživati u sunčevoj toplini. Međutim, takav pothvat bez mazalica mogao bi biti koban; ne paziš li na svoju kožu, riskiraš ne samo rak već i uranjene bore i smanjenu elastičnost kože, što ti u najboljim godinama zaista ne treba. Ponekad je zato dobro slušati mamu i onu dosadnu "namaži se prije plaže"!

1) Ne koristiš zaštitni faktor u hladu
Sunčeve zrake su u stvari reflektirane o kamenje, pijesak, morsku površinu i slično, što znači da dolaze do tebe čak i kad si u hladu i naivno misliš da ti sunce ne može ništa.

2) Sunčaš se u solariju "jer je sunce štetno"
Solarij je jednako opasan koliko i sunce, ali je možda čak i gori odabir. Naime, sunce nam daje D vitamin, pa barem uz boju dobivamo i nešto što nam je prijeko potrebno za kosti.



3) Koristiš kremu za lice sa SPF-om ALI...
Kreme za lice s laganim zaštitnim faktorom sve su popularnije na tržištu. Ipak, znaš li da većina njih nije dovoljno dobra jer štiti samo od UVB zraka, a UVA i dalje uspijevaju doći do tvoje kože. Trebala bi obratiti pažnju na to pri kupnji.

4) Odjevena ideš na najjače sunce
Jasno je da materijal donekle štiti od sunca, ali kada je sunce vrlo jako, zrake probijaju materijal. Znaš li da običan bijeli T-shirt ima zaštitni faktor od oko 3-4? Bolje je po suncu nositi užu i tamniju odjeću jer ona bolje štiti, iako je u njoj neupitno više vruće; što god nosila nemoj zaboraviti ispod odjeće nanijeti bilo kakvu kremu za sunčanje.

 

Sunbathing in LA be like.. ☀️🔥 @hotelbeverlyterrace

A post shared by Valentina Marzullo (@valentinamarzullo) on


5) Misliš da je after-sun njega marketinški trik
To je velika zabluda! After-sun njega sadrži čestice koje stimuliraju regeneraciju kože i popravljaju mjesta na kojima smo nepravilno pocrnili. Isplati se koristiti je!

Photo: Promo

Komentari 0