Beauty

Ovaj dio tvog tijela najbrže stari. I nije lice, pogađaj dalje

Ako misliš na njegu kože, „anti-ageing“ te kako spriječiti bore, sigurno misliš na svoje lice. E, pa lice ne stari najbrže…

Nakon lica (koje nije to što na nama najbrže stari) na pamet nam padaju vrat, ruke, nadlaktice... Eh, pa nisu ni ti dijelovi tijela. Iznenađena? Nećemo oklijevati, pa ćemo ti otkriti koji dio najbrže stari – to su naše grudi! 

Istraživanje objavljeno u časopisu „Genome Biology“ otkrilo je da je tkivo dojke dio tijela koji je najosjetljiviji na utjecaj starenja. Grudi su izložene nizu elemenata koji mogu izazvati 'skupljanje' i starenje. Kao prvo, dolazi do promjena u veličini grudi zbog gubitka težine, dobitka težine i trudnoće – a time se smanjuje elastičnost grudi. Koja se i globalno u tijelu smanjuje s godinama. Svakodnevno vlaženje kože na tom području (kao što umivaš lice) može usporiti taj proces. 

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Drugi razlog je izloženost grudi zračenu sunca, što uzrokuje brzo starenje kože te gubitak čvrstoće – duboki dekolte i bikini izlažu grudi štetnim zrakama sunca koja „postaruju“ kožu. Kako bismo to spriječile, trebale bismo svaki dan – kad god grudi izlažemo suncu – nanositi kremu sa zaštitnim faktorom (čak i kad je oblačno i „nema sunca“) ili nositi odjeću koja ih prekriva. 

Možda vas zanima Ovako, navodno, izgledaju savršene grudi Rubrika Life&style Life&style

Dakle, kad ćeš sljedeći puta nabavljati „anti-ageing“ proizvode za njegu kože, nemoj misliti samo na lice, nego svakako uzmi u obzir i svoje grudi. 

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0