Beauty

OVA stvar jako narušava tvoju ljepotu

Užurbani i ludi tempo života koji vodimo uzrokuje stres, a on je taj koji je ujedno i najveći neprijatelj ljepote, a narušava i naše zdravlje. Savjeta protiv stresa nikad dosta, a u nastavku pročitaj naših 5 provjerenih trikova...

Dan bez stresa? Zvuči savršeno, ali i poprilično nemoguće. Većina žena danas je suočena sa visokom razinom stresa. Zašto? Zato što žive jednim ludo brzim tempom života, a stresno balansiranje između poslovnog i privatnog ostavlja svoj danak na našem duhu i tijelu. Iako se na prvu može činiti kako je svaka borba protiv stresa unaprijed izgubljena, postoje jednostavni, ali itekako efektni načini kojima ćeš razinu stresa smanjiti na minimum

Spavanje

Znaš li koliko je REM faza zapravo važna? Ovo je vrijeme kada se tvoje tijelo najviše odmara i priprema za sljedeći dan, a upravo je dobar i kvalitetan san jedan od čimbenika koji može utjecati na podložnost stresu. Saveznika u praćenju obrasca i kvalitete sna pronaći ćeš u Samsung Galaxy pametnom satu koji će cijelo vrijeme marljivo bilježiti tvoje navike spavanja. Svakog jutra izvijestiti će te o tome koliko si dugo spavala te što bi eventualno trebala promijeniti. Možda u krevet krećeš prekasno, a možda bi ti jednostavno samo dobro došao i popodnevni odmor koji će te potpuno opustiti i "resetirati". 

via GIPHY

Svježi sok od naranče

Vjerovala ili ne, osim što ima sjajan okus, sok od naranče je odličan za smanjivanje razine stresa. Naime, naranča kao citrusno voće je jako bogato vitaminom C koji snižava krvni tlak te razinu hormona stresa kortizola. Bez brige, ako nisi fan svježeg soka od naranče - možeš popiti i svježu limunadom!

Tjelovježba

Koliko god nam ovo nevoljko palo, vježbanje opušta organizam! Najbolje se osjećamo nakon odrađenog treninga i upravo je tada razina stresa najniža. Pronađi nešto u čemu istinski uživaš; možda je to trčanje, možda ples, a možda ipak super opuštajuća joga. Ako ti pak nedostaje motivacije, povedi prijateljicu! Zajedno napravite nešto dobro za svoje tijelo. 

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Promjena malih dnevnih ritala

Promjena navika i okruženja možda je i najbolji način kako dugoročno umanjiti stres i naučiti uživati u životu. Šetaj malo više ili pronađi novo omiljeno mjesto za provođenje slobodnog vremena. Započni neki novi hobi, neki koji opušta. Svakako trebaš usporiti tempo života i sve činiti puno laganije. Također, zaustavi odgađanje kao obrazac svog ponašanja. Koliko puta se zatekneš kako govoriš "ma ovo ću sutra obaviti"? Samim time, stvaraš si pritisak koji dovodi do stresa. 

Vježbe disanja

Pravilne tehnike disanja dokazano umanjuju razinu stresa jer smanjuju izlučivanje kortizola, hormona stresa te ublažavaju anksioznost. Kada smo pod stresom dišemo ubrzano i plitko te nam do mozga ne dolazi dovoljno kisika zbog čega nam se razina stresa u tijelu samo još više povećava. U stresnih situacijama trebaš stati, zatvoriti oči i nekoliko puta duboko udahnuti. Ako je potrebno, pritom i prošetati. Kao podsjetnik na regulaciju razine stresa služi ti i tvoj Samsung Galaxy Watch koji te u ključnom trenutku upozorava na stres te sugerira da se opustiš i nekoliko puta duboko udahneš uz nekoliko brzih vježbica. Svakako savjetujemo da ga nabaviš u webshopu Hrvatskog Telekoma i poslušaš njegove male trikove koje će pomoći da se osjećaš bolje. 

 | Autor: privatna arhiva Kristijana Musića privatna arhiva Kristijana Musića

Sponzorirani sadržaj: miss MIND za miss7

Photo: Thinkstock / Spencer Davies