Beauty

Ova djevojka podijelila je sa svijetom tajnu kako se sama riješila akni

Djevojka koja je objavila fotografiju tvrdi kako je problem s aknama riješila uz pomoć retinola, bez odlazaka na kozmetičke tretmane. Za mišljenje o tome pitale smo kozmetičarku Sandu Madunu

Ako si barem jednom posjetila neki beauty portal ili pogledala emisiju koja se bavi beauty temama, zasigurno si čula za retinol, čudotvorni sastojak koji u potpunosti mijenja kožu i život općenito. Tome u prilog ide i fotografija djevojke koja je svoju promjenu objavila na društvenom portalu Reddit i izazvala opće oduševljenje javnosti. Naime, ona u svom postu tvrdi kako se riješila akni uz pomoć retinola, a u komentarima je navela kako je bila jako uporna i da nije odlazila kod kozmetičarke

Zvuči odlično, no je li to zaista moguće? Odgovor smo potražile kod kozmetičarke Sande Madune koja nam je objasnila što je uopće retinol, kako djeluje na kožu i preporučuje li ga djevojkama koje imaju problema s aknama. 

 | Autor: Reddit / @egotr4p Reddit / @egotr4p

"Retinol, koji je najčišći oblik vitamina A, nesumnjivo je odličan za našu kožu. Jedan je od glavnih sastojaka u proizvodima koji se koriste za njegu kože lica. Osim za liječenje akni, neujednačenosti tonova i pigmenata kože, retinol se češće koristi u anti-age kremama koje usporavaju proces starenja i bore se protiv bora. Retinoična kiselina je najagresivniji oblik i uglavnom se izdaje na liječnički recept kod težih oblika liječenja akni, dok je retinol blaži oblik retinoične kiseline obično prisutan u proizvodima koji se mogu kupiti i bez liječničkog recepta", objasnila nam kozmetičarka Maduna i dodala da svojim pacijentima savjetuje uporabu retinola.

Možda vas zanima Kako sakriti akne u 5 minuta - i to bez pudera! Rubrika Beauty Beauty

Kad je u pitanju liječenje akni, rekla nam je kako je moguće da je djevojka s fotografije uz pomoć retinola riješila svoj problem. "Ovdje se radi o vrlo uspješnom liječenju akni uz pomoć retinola i odličnom odabiru odgovarajućeg preparata koji je djevojka koristila. Ona je pogodila onaj koji savršeno odgovara njenoj koži, ali to je vrlo često teško sam odrediti. Zato obavezno preporučujem savjetovanje s kozmetičarkom ili dermatologom prije provođenja bilo kakve terapije. Retinol je odličan sastojak i zaista pomaže, ali ja svakako savjetujem posjet stručnoj osobi", dodala je. 

Photo: Reddit / @egotr4p

Komentari 0