Beauty

Otpadaju vam trepavice? Evo koji su najčešći uzroci!

Maskara je mnogima omiljeni beauty proizvod koji u trenutku može naglasiti oči i istaknuti pogled.

Međutim, jeste li znali da maskara može uništiti trepavice i uzrokovati njihovo otpadanje? Saznajte koje naše navike uzrokuju otpadanje trepavica!

Agresivno skidanje maskare

Maskara je make-up proizvod koji je najteže ukloniti s lica. Upravo zbog toga važno je da, tijekom skidanja šminke, ne pretjerujete s trljanjem očiju. Pregrubim trljanjem svaki put ćete iščupati i po nekoliko trepavica, što dugoročno može dovesti do slabljenja i gubitka trepavica. Savjet: Ako koristite maramice za skidanje šminke, na njih dodajte kap bademovog ili maslinovog ulja i lagano trljajte maskaru. Isto možete napraviti i blazinicom s malo ulja ili sredstvom za uklanjanje šminke na uljnoj bazi.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

Spavanje s maskarom

Svi jako dobro znamo da spavanje s make-upom na licu nikako nije dobro za kožu. Ipak, ova navika šteti i trepavicama. Naime, uloga maskare je da prekrije trepavice i učini ih debljim, dužim i čvršćim. Kada spavamo, lice naslanjamo na jastuk, a krute trepavice prekrivene maskarom nisu fleksibilne kao prirodne pa zbog toga, tijekom noći, dolazi do njihovog pucanja i otpadanja. Savjet: Neka vam umivanje prije spavanja postane navika. Lice operite gelom ili pjenom za umivanje, dobro ga isperite i nanesite hidratantnu kremu. Ova navika će vas osvježiti prije spavanja i natjerati da svaki put skinete maskaru.

Koristite samo vodootporne maskare

Vodootporna maskara može biti vrlo korisna kako bi make-up ostao postojan tijekom cijeloga dana ili večeri. Međutim, ovaj tip maskare ne bi trebalo koristiti svakodnevno, jer ako pogrešno koristite maskaru, štetite svojim trepavicama. Vodootporna maskara puno je agresivnija za vaše trepavice, a sastojci koji je čine postojanom isušuju trepavice i čine ih krhkima. Također, vodootpornu maskaru puno je teže ukloniti, zbog čega je oči potrebno duže i jače trljati. Savjet: Ako želite da maskara ostane postojana, na trepavice nanesite prvi sloj obične maskare, a drugi sloj neka bude vodootporan.

Photo: Guliver Image/Getty Images

Komentari 0