Beauty
1/8

Otkrivamo sve što trebate znati kako biste odabrali pravi bronzer

S prvim zrakama sunca naša make-up rutina često uključuje bronzer. Ta divna tekstura licu daje onu preplanulu put koju svako proljeće i ljeto toliko priželjkujemo, a možemo je nositi čak i na blijedu kožu.

Zapravo, ovo je najpraktičnija i najbrža opcija tamnjenja: predlažemo deset nezaobilaznih savjeta za najljepšu aplikaciju bronzera. - Na tržištu imamo bronzere različitih tekstura. Imate li suhu kožu, odaberite onaj u tekućem obliku. Svim ostalim tipovima više će odgovarati oni u prahu, kuglicama ili kompaktni bronzeri koji najčešće sadrže sjajne čestice zlatnog ili bakrenog sjaja koje daju prekrasnu blistavost licu. No imate li proširene pore, bolji je izbor bronzer bez sjajnih čestica - savjetuje Max Factorova vizažistica Vanesa Čopić. Za nanošenje bronzera neophodan je i prikladan pribor.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

Tekući bronzer nanosite kistom za tekući puder, a bronzere suhe teksture, širokom gustom četkicom meke dlake. Nanosite ga nježnim pokretima visoko na jagodice, uz rubove čela i tek neznatno preko nosa i na vrh brade, ondje gdje bi koža prvo potamnjela da smo izloženi suncu. Izaberite pravu boju: bronzeri često dolaze u nijansama, kozmetičke kuće imaju nekoliko varijanti za svijetlu ili tamniju kožu. Najbolje je da ga isprobate na području brade ili ruke da vidite kako se slaže s kožom.

 | Autor: arhiva arhiva

Pritom ne pretjerujte - ne želite izgledati kao reš pečeni. Bronzer se nanosi u malim količinama i jako je vidljiv, stoga mu je dovoljan jedan sloj, osobito ako se radi o mat bronzerima. Toplina je drugo ime za ljepotu - koža izgleda izvrsno jer bronzer daje koži topli ton. Ten izgleda zdravije, mlađe i ujednačeno. To je onaj trenutak kad dođemo preplanuli s mora i nekako si uvijek izgledamo bolje. Ako vam se vidi koža ruku, vrata i dekoltea, ne pretjerujte s bronzerom jer će razlika u nijansi kože biti previše očita. Usput obratite pozornost na nijansu - neka bude samo jednu, dvije tamniji od vaše puti.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

Tako sređeni smanjite ostatak šminke - bronzer je često sam po sebi prilično upadljiv pa predlažemo još samo laganu maskaru i sjajilo za usne. Neki vizažisti predlažu look bez maskare, na taj način dobit ćete prirodan “nude” stil šminkanja, a bronzer je ovdje jedino što vam treba. Na usne u tom slučaju ide malo sjajila ili lip balm. Čelo i T-zona često se znaju sjajiti preko dana - muči li vas ovaj problem, radije koncentrirajte bronzer na jagodicama, kapcima i na stranama lica. Bronzer je obično jako postojan, ne treba mu popravljanje tijekom dana pa je praktičan od jutra do mraka... i obrnuto, kad ga možete i pojačati.

U galeriji pogledajte najbolje proizvode...

Photo: Guliver Image/Getty Images

Komentari 0